De Vries en Spek brengen bezoek aan zustergemeente Orăştie

SLIEDRECHT – Van woensdag 31 mei t/m zaterdag 4 juni 2023 brengen burgemeester Jan de Vries (CDA) en wethouder Ton Spek (CDA) een bezoek aan Orăştie in Roemenië. Dat bericht de gemeente Sliedrecht. 

Burgemeester Jan de Vries. De gemeente Sliedrecht heeft sinds 2001 een stedenband met de gemeente Orăştie in Roemenië. Een speciale band op basis van gelijkwaardigheid. Er vinden over en weer bezoeken plaats en we delen kennis en ervaringen. (Archieffoto Richard van Hoek / Sliedrecht24)

De Stichting Stedenband Sliedrecht – Orăştie geeft de stedenband vorm en inhoud. Er zijn verschillende projecten, bijvoorbeeld voor hulp aan Roma-zigeuners. Ook zijn er uitwisselingen geweest tussen leerlingen van scholen in Sliedrecht en Orăştie. Op bestuurlijk niveau wisselen ze informatie uit over bijvoorbeeld economische zaken, onderwijs en cultuur.

5 gedachten over “De Vries en Spek brengen bezoek aan zustergemeente Orăştie”

  1. Als deze aan tunnelvisie leidende CDA big spenders iets uitgeven doen ze het goed: op kosten van de gemeenschap een duur betaald snoepreisje. Op het randje van misbruik van gemeentegelden. Het moet niet gekker worden lijkt mij. Is het een idee een collegebelasting in te voeren, te betalen door leden van het college? Voor hun overspannen ideeën en uitgaven?

  2. Leuk “snoepreisje”. Ik hoop wel dat dit reisje uit eigen zak betaald.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld