Japans restaurant Oishi Fusion

De Sprong nu officieel ‘rookvrije school’

SLIEDRECHT – Wethouder Hanny Visser-Schlieker (PRO Sliedrecht) van Onderwijs heeft donderdagmorgen 16 januari 2020 op praktijkschool De Sprong aan de Elzenhof het bord ‘rookvrije school’ onthuld. 

Op de foto v.l.n.r. wethouder Hanny Visser, leerling Niels van Kempen, leerling Furkan Özdemer en directeur Bart van Noordenne van De Sprong. (Foto Peter Donk / Sliedrecht24)

Staatssecretaris Paul Blokhuis (ChristenUnie) van Volksgezondheid, Welzijn en Sport deed al eerder een oproep aan alle scholen om na te denken over het rookvrij maken van hun terreinen.

Eerste sigaret
Roken op schoolpleinen is vanaf augustus 2020 zelfs verboden. “Per dag beginnen er 75 jongeren onder de 18 jaar met dagelijks roken. Dat is een enorm aantal”, zegt Blokhuis. Wethouder Visser bevestigt dit. “Op het schoolplein begint het meestal. Veel leerlingen steken daar hun eerste sigaret op en kunnen verslaafd raken. Begin er niet aan”, zegt ervaringsdeskundige wethouder Hanny Visser.

Vooruit op plannen
Alle scholen in Sliedrecht krijgen volgens de gemeente zo’n bord. De gemeente loopt kennelijk al vooruit op de plannen van de staatssecretaris: “Want sinds 1 januari zijn de schoolpleinen hier rookvrij!”, schrijft de gemeente op sociale media.

School
De Sprong is een kleinschalige praktijkschool met locaties in Sliedrecht en in Zwijndrecht. De school telt in totaal circa 225 leerlingen die aangewezen zijn op het praktijkonderwijs. Het team, bestaand uit zeer betrokken mensen, is dagelijks aan het werk met de leerlingen om deze zo goed mogelijk voor te bereiden op een leven in onze complexe maatschappij. Het gaat daarbij niet alleen om onze school, maar ook om werk, ‘wonen’ en ‘vrijetijdsbesteding’. 

1 gedachte over “De Sprong nu officieel ‘rookvrije school’”

  1. Hoe minder rook hoe beter!!
    Mooi dat onze wethouder Hanny Visser ook weer in de running is! Gouden dame voor Sliedrecht!
    @wethouder Visser: U bent toch hopelijk ook gestopt hé?!

Plaats een reactie

*=Verplicht veld