De Kaaswagen vijftig jaar op markten, waaronder in Sliedrecht

SLIEDRECHT – Een jubileum voor kaasverkoper Willem Bakker. Hij staat deze week vijftig jaar op de markt met kaas. In Sliedrecht staat Bakker met De Kaaswagen op vrijdag op het Bonkelaarplein. Hij staat al vijftien jaar in het Baggerdorp.

“Ik vertrek iedere dag om 05.00 uur en ben twee keer in de week om 20.00 uur weer thuis”, zegt kaasverkoper Willem Bakker vrijdagmorgen 14 januari 2022, voor wie de dagen lang zijn. Maar aan afbouwen, denkt hij voorlopig niet. Bakker: “Ik heb alleen maar leuke klanten, die kan ik nog niet missen!” (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

De kaasverkoper heeft meerdere prijzen gewonnen met het kaaskeuren. Wat is eigenlijk zijn eigen favoriete kaas op de boterham? Bakker: “Een belegen Noord-Hollandse of een boerenkaas uit Stolwijk.”

School
Al direct na de basisschool had Willem’s vader hem nodig op de melkwagen. Vanaf dat moment ging hij niet meer naar school, maar leerde hij alles van hem. “Rekenen, ordenen, klantcontact. Ze hebben nog wel eens gebeld van school, maar het was geen probleem”, aldus Bakker woensdagmiddag.

In praktijk
Op zijn vijftiende zag Willem Bakker een advertentie om kaas te gaan verkopen op de markt. Hij werd aangenomen en leerde het vak op de markt in Gouda. Bakker: “Dat is deze week precies 50 jaar geleden en al die tijd sta ik op de markt.” Hij heeft door het hele land kaas verkocht. Van Zuid-Limburg tot in de provincie Zeeland. De laatste jaren vooral in Zuid Holland. Zijn vijf dochters hebben allemaal bij hem gewerkt. Nu gaat zijn vrouw regelmatig met hem mee. 

5 gedachten over “De Kaaswagen vijftig jaar op markten, waaronder in Sliedrecht”

  1. Wim van harte gefeliciteerd! Ik denk nog veel terug dat wij als collega’s jaren bij Den Besten Kaas op de markten samen werkten, je guitige opmerkingen waren altijd raak! Je was een echte handelsman in kaas en…… schoenen. Nog vele gezonde jaren toegewenst!

    Groeten Piet de Bruin.

  2. Wim,van harte gefeliciteerd met je jubileum, ik was 13 jaar oud toen ik met jou samen mocht werken op diverse markten in de regio ,nu 42 jaar later sta ik nog steeds op diverse markten met vers gesneden kaas en vleeswaren, eens een marktkoopman, altijd een marktkoopman ,inmiddels wel met 8 man personeel!!…… groetjes en veel succes met je mooie nieuwe verkoopwagen !!

  3. die meneer is van de generatie waar soms door studeren niet kon.Mijn pa heeft 7 jaar school gehad moest toen gaan werken.Ik snap die meneer wel je ben bewent als niet meer gaat is okay!

  4. Gefeliciteerd Wim met dit jubileum. Had Pa Koppelaar nooit kunnen denken dat jij dit nog eens zou scoren!

Plaats een reactie

*=Verplicht veld