De Jong preekt bij ‘Onze Roeping Getrouw’

SLIEDRECHT – Ds. Ivo de Jong gaat zondag 20 januari 2019 om 16.00 uur voor tijdens een kerkdienst van vrijzinnige geloofsgemeenschap ‘Onze Roeping Getrouw’ aan Kerkbuurt 157. 

Voorganger Ivo de Jong uit Pernis leidt deze maand een dienst in Sliedrecht. 

De Jong is van Kreatief in de Kerk (KRIK). Hij is een landelijk bekend voorganger die op originele wijze de dienst weet te verzorgen en deze ook vaak zelf muzikaal weet te  omlijsten. Ook zijn geheel eigen opvattingen  over Bijbelteksten heeft hem tot een boeiend spreker gemaakt.

Tussenganger
Zelf zegt De Jong over zijn ‘optredens’. “Al heb ik alle papieren, ik hou niet zo van het woord dominee: Teveel “dom” en teveel “nee”- en dan nog zo’n ego – I, pontificaal in het midden.. Domineren lukt me ook al niet. Predikant, dan? Maar dat aanzeggen zit me ook niet meer in het bloed. Als het moet, ja. Soms kan ik bevlogen en vastberaden wezen.. Voorganger? Het goede voorbeeld? Maar voor de goede orde: tussenganger. Het woord staat nog niet in de Van Dale. Maar zo voelt het goed. Met een citaat uit mijn lied: Er binnen in – en er midden in. Tussenganger ben ik dus voor de Vrijzinnigen van Rotterdam, Schiedam, Brielle tot Woubrugge. Verder ben ik beschikbaar voor rouw en trouw door het hele land, en geef ik, zoals je zien kunt, lezingen over kunst en muziek”, aldus De Jong op zijn website. Na de dienst is er, zoals gebruikelijk, gelegenheid om met De Jong van gedachten te wisselen onder het genot van een kop koffie.

Een reactie plaatsen

*=Verplicht veld