De Groot wint EK Beach onder 20 in Zweden

GÖTEBORG / SLIEDRECHT – In een warm Göteborg in Zweden is Yorick de Groot samen met Matthew Immers zondagmiddag 30 juni 2019 Europees Kampioen onder de 20 jaar geworden. In de finale werd Duitsland verpletterd met 2-0.

Een lachende Yorick de Groot (links). De titel is binnen; de allereerste gouden plak bij de Nederlandse mannen jeugd beachvolleybal. (Foto via Sliedrecht Sport)

In de poulefase startten beide mannen met overwinningen op Zweden en Denemarken. Een verlies tegen Engeland leverde de tweede plaats in de poule op en betekende een beslissingswedstrijd tegen Tsjechië. Deze werd zaterdag met 2-0 gewonnen, waarna ook Frankrijk met 2-1 aan de zegekar werd gebonden.

Scherp en fel
Voor een plaats in de halve finale werd vervolgens tegen Slovenië gestreden en ook deze taaie tegenstander werd met 2-1 verslagen waarna de ‘laatste vier’ een feit was. Daarin was op zondag Cyprus de tegenstander. In tegenstelling tot de zaterdag verliep deze wedstrijd vrij soepel: 21-14 en 21-11. De finale was bereikt. Immers en Sliedrecht Sport Heren 1-speler De Groot startten daarin scherp en fel tegen de Duitsers, die moeite hadden met de wind. Na 21-14 speelden de Sliedrechter en zijn teammaat hun beste set van het toernooi: 21-9. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld