De Groot levert prestatie voor team Budokai Wor op kickboksgala

EMMEN / SLIEDRECHT – ‘Titel’ Winst voor kickbokser Yanick de Groot die uitkomt voor het team van sportschool Budokai Wor zaterdagavond 8 december 2018 bij een kickboksgala in Emmen. 

Kickbokser Yanick de Groot vocht zijn tweede kickbokspartij in de N-klasse. En met succes. Hier op de foto samen met sportschoolhouder Dennis Wor. (Foto sportschool Budokai Wor)

De Groot begon ronde één zeer explosief met het doel om zijn tegenstander direct onder druk te zetten. “Dit was onze gameplan, conditioneel is Yanick zeer sterk geworden door de afgelopen tijd hard trainen. En kan daar door goed op een hoog tempo drie rondes uitvechten”, legt sportschoolhouder Dennis Wor uit. De eerste ronde ging de match gelijk open en aan het eind kreeg De Groot de overhand. Hij trok deze ronde naar zich toe.

Deskundigen
De tweede en derde ronde werd geprobeerd om uit de clinch te blijven en meer punten te score. Wor: “Dit door in te leiden met stoten en goed af te ronden met trappen. Daar slaagde Yanick in en won zijn tweede partij op een unanieme jury beslissing, namelijk ‘Winst’.” Wor is supertrots op zijn pupil en op zijn team: “We hebben een groep met deskundige in ons team weten te verzamelen. Zoals een voedingscoach, masseur en goede boksdocent, die het technisch boksen met de jongens behandeld.”

Plannen
In combinatie met de kickbokslessen ziet Wor hier grote stappen bij de vechters. Wor”: “We staan aan het begin van een mooie toekomst. Aankomend jaar staan er een hoop wedstrijden in de planning. Alleen kan je niks, samen kan je alles.” Het toernooi in Emmen was georganiseerd door sensei Mark Hobers van Garuda Gym. Volgens Wor een erg goed georganiseerd gala, waar sportiviteit en respect op nummer één stond.

1 gedachte over “De Groot levert prestatie voor team Budokai Wor op kickboksgala”

Een reactie plaatsen

*=Verplicht veld