D66 wil groot natuur- en recreatiegebied boven A15

SLIEDRECHT – D66 wil door samenwerking van de drie gemeenten Alblasserdam, Papendrecht en Sliedrecht één aaneengesloten natuur- en recreatiegebied boven de A15 ontwikkelen. “Wij willen dat er een totaalplan komt voor het hele gebied boven de A15,” zegt lijsttrekker René de Munck (D66) donderdag 8 maart 2018. Over woningen in Sliedrecht-Noord spreekt D66 niet meer.

Het gebied dat D66 op het oog heeft. (Foto RPAS Peter Donk / Sliedrecht24)

Er wordt volgens De Munck continue gekeken naar het groene hart om in te bouwen. De Munck: “Een leeg natuurgebied is het al lang niet meer. Als we niets doen, neemt de verrommeling alleen maar toe. De ene keer is de vraag: mogen er voetbalvelden, dan weer: kan er een crematorium komen, of zelfs een hele woonwijk? Laten we er nu eens goed naar kijken. Wij zeggen: maak er één bio-divers natuurgebied van.”

Haalbaarheidsonderzoek
De D66’ers lijken de smaak van samenwerken tussen de drie gemeenten te pakken te hebben nu D66 in Sliedrecht na een lange afwezigheid lijkt terug te keren in de gemeenteraad. Ze willen dat hun drie gemeenteraden aangeven wat zij willen met ‘hun stuk’ boven de A15. De Munck: “Daarna moet er een gezamenlijk haalbaarheidsonderzoek komen en één plan voor het hele gebied.”

2 gedachten over “D66 wil groot natuur- en recreatiegebied boven A15”

Plaats een reactie

*=Verplicht veld