D66 Sliedrecht wil spoedig herstel toegang Kerkbuurt voor mindervaliden

SLIEDRECHT – D66 Sliedrecht komt dinsdagavond 27 oktober 2020 tijdens de raadsvergadering van de gemeente Sliedrecht met een ‘motie vreemd aan de orde’ met betrekking tot het herstellen van de mindervaliden hellingbaan bij het Horecaplein, aan de kop van winkelpromenade Kerkbuurt / Stationsweg.

Er is veel aangepast aan de kop van de Kerkbuurt, maar mindervaliden en mensen met een kinderwagen komen langs Scapino niet of met moeite omhoog. D66 Sliedrecht wil dat zo spoedig mogelijk deze – naar wat zij noemen ‘omissie’ – wordt aangepast. Dinsdagavond komen ze met een ‘motie vreemd aan de orde’. De partij dient de motie vooralsnog alleen in. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

“Het is gebleken dat de hellingbaan die de toegang geeft tot het zuidelijke terras niet is opgenomen in de uiteindelijk uitvoering (Terras voor Moonshine). Wij vinden dat de toegang voor mindervaliden in de openbare ruimte door de gemeente ten alle tijden dient te worden geborgd. De gemeenteraad heeft in zijn besluitvormende vergadering van dinsdag 29 oktober 2019 bij de vaststelling van het plan wat betreft de opwaardering van de pleinen aan de Kerkbuurt, de intentie uitgesproken een doorloop zonder obstructies te beogen”, zegt fractievoorzitter René de Munck (D66).

Spoedig herstellen
Hij verwijst naar een bijlage van het raadsvoorstel destijds. De Munck: “Er staan vrije looppaden ingetekend, met daarnaast trappen. In de antwoorden op vragen van de VVD fractie over de ‘Presentatie Horecaplein def’ is een onbelemmerde doorgang ingetekend. Wat later staat in de tekst ‘doorloop zonder obstructies’.” Extra geld is er volgens De Munck niet voor nodig: “De benodigde gelden waren al in het plan voorzien.” De Muck kaartte de kwestie eerder aan, maar dat is toen niet opgepakt. Hij hoopt dat meerdere politieke partijen inzien dat dit zo niet kan.

2 gedachten over “D66 Sliedrecht wil spoedig herstel toegang Kerkbuurt voor mindervaliden”

  1. Is dit niet precies het probleem dat nu weer actueel is maar waarop nu weer een ander antwoord op wordt gegeven?

  2. Ik persoonlijk moet een compliment naar de gemeente gooien. Beide pleinen zijn bijzonder mooi.
    Zeker de hoge muren waarvan gedeeltelijk mooie banken van zijn gemaakt. De trap bij Scapino heeft ook zijn uitstraling en charme. Maar men heeft gelijk als er iets ontbreekt. Ik persoonlijk maak er niet zo’n punt van. Ik rij met mijn scootmobiel wel even rond. En dan kom ik bij Spek en Bonen mijn vrouw wel weer tegen. Maar het is voor moeders met een kinderwagen of oudere met een rollator wel een dingetje. Maar zoals ik lees, zijn er geen extra kosten aan gebonden. En in Sliedrecht ineens iets goed doen????? mensen waar praten we over!

Plaats een reactie

*=Verplicht veld