D66 Sliedrecht: ‘Raad verzuimt kaders te bepalen en keuzes te maken’

SLIEDRECHT – “In zijn algemeenheid krijgen wij het idee dat u de kadernota 2020- 2030 heeft opgesteld, maar verzuimd deze ook te laten landen in beleid. Dat voorspelt niet veel goeds voor het nog vast te stellen verkeer en mobiliteitsplan, als ook de woonvisie”, stelt fractievoorzitter René de Munk (D66) dinsdagmiddag 13 juli 2021 tijdens de behandeling van de Kadernota 2022. 

Volgens René de Munck (D66) zegt dat de raad in de wachtkamer zit. “Zou het niet zo moeten zijn, dat wij het beleid definiëren, dat wij de uitgangspunten van de kadernota 2020 2030 hadden gedefinieerd”, stelt hij. (Foto gemeente Sliedrecht)

Concreet als deze raad uitgangspunten had gedefinieerd dat had volgens De Munck het Burgemeester Winklerplein al af geweest. De Munck: “Als deze raad concreet had gemaakt van wat wel en niet mag met het recreatieplan ten noorden van de spoorlijn. Dan zouden we nu geen speelbal zijn van projectontwikkelaars en agrarisch ondernemers. Deze projecten lopen vast omdat de raad verzuimd kaders te bepalen, keuzes te maken. Wij laten het op z’n beloop met de ernstige financiële gevolgen voor onze bewoners. Door op het Burgemeester Winklerplein de keuze niet over te laten aan de ruziënde marktpartijen, maar op voorhand te bepalen twee supermarkten, parkeren op eigen grond volgens de parkeernorm. Bouwen tot tien hoog. Als voorbeeld, maar daarmee halen we de angel uit de discussie.”

Controleren
De Munck vindt ook dat de fracties goed naar zichzelf moeten kijken bij kritiek. “Als er iets fout gaat in deze gemeente zijn wij, de gemeenteraad, daarvoor verantwoordelijk. Niet uw fractie maar u en ik individueel. Wij hebben dan verzuimd de goede beslissing te nemen, beslissingen die als wij ze aan de voorkant nemen, door ons kunnen worden gecontroleerd. Uiteraard alles in het belang van onze Sliedrechtse bewoners. Vandaag is de dag dat we daarmee kunnen beginnen”, sprak De Munck.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld