Crescendo Sliedrecht en Koninklijke Rotterdamse Post Harmonie concerteren

SLIEDRECHT – Zelf spreken ze van een duoconcert. Het A-orkest van muziekvereniging Crescendo en de Koninklijke Rotterdamse Post Harmonie geven zaterdag 25 februari 2023 aanvang 19.30 uur gezamenlijk een concert in de Gereformeerde Kerk aan Middeldiepstraat 6. Deze samenwerking belooft een uniek optreden te worden.

In de Gereformeerde Kerk Sliedrecht spelen Crescendo Sliedrecht en de Rotterdamse Harmonie allebei een programma, dat zijn meer dan 100 orkestleden in totaal. Dit is een foto van het A-orkest van muziekvereniging Crescendo. Het bestaat uit zo’n vijftig leden en speelt op 2e divisieniveau.(Foto Crescendo)

Het publiek dat met beide orkesten meekomt, kan gaan genieten van een mooie muzikale avond. De orkesten spelen beiden een afwisselend programma. Met licht klassieke werken tot filmmuziek is er voor ieder wat wils.

Beide orkesten
De KRPH uit Rotterdam staat onder leiding van Maron Teerds en Crescendo Sliedrecht heeft Paul Langerman als dirigent. Bijzonder is de muzikant die in beide orkesten speelt: Rob Scheenloop speelt een solo op fluit (Divertimento for flute van Alfred Reed). Beide orkesten spelen hun eigen stukken en zo kunnen de musici ook naar elkaar luisteren.

Kaarten
De KRPH uit Rotterdam kent, evenals Crescendo Sliedrecht, een rijke historie. De eerste is opgericht in 1902 door enkele Rotterdamse postmannen. De tweede is opgericht in 1892 door de muzikale Hendrik van der Vlies uit Sliedrecht, die een muziektent in de theetuin van zijn huis liet bouwen aan de Stationsweg. Kaarten bestellen voor het concert kan hier online

Plaats een reactie

*=Verplicht veld