Japans restaurant Oishi Fusion
Firma De Vries

Crescendo begint in oktober nieuwe groepslessen

SLIEDRECHT – Muziekvereniging Crescendo begint in oktober met lessen voor de allerkleinsten. Is uw kind tussen de 1 en 10 jaar en lijkt het hem of haar leuk om met leeftijdsgenootjes muziek te leren maken? Dan roept de vereniging op om in te schrijven. 

Leerlingen van de cursus Algemene Muzikale Vorming, leeftijd 7-10 jaar. (Foto Muziekvereniging Crescendo)

Nieuwe groepen ‘Muziek op Schoot’, ‘Spelen met Muziek’ en ‘Algemene Muzikale Vorming’ beginnen dit najaar. 

Lessen inhoudelijk
In de cursus Muziek op Schoot genieten kinderen van 1-4 jaar en (groot)ouders samen van muziek en muzikale spelletjes. Luistermomenten en schootspelletjes wisselen elkaar af. Al spelend en ontdekkend wordt de muzikale ontwikkeling gestimuleerd in een lessenserie van acht weken. Bij de cursus Spelen met Muziek draait het helemaal om plezier maken op een muzikale manier. Door wekelijks samen met leeftijdgenootjes bezig te zijn met vrolijke liedjes en kleine muziekinstrumenten maken de kleuters van 5-6 jaar spelenderwijs kennis met de wereld van de muziek. Tijdens Algemene Muzikale Vorming leren kinderen van 7-10 jaar samen met leeftijdsgenootjes echt muziek maken. Naast blokfluit spelen wordt er gezongen, geklapt en is er minimaal één optreden per jaar. Verder leren de kinderen veel muziekinstrumenten kennen.

Tiental kinderen
De kinderen krijgen elke week een uur les. Na afloop van de cursus zijn de jonge muzikanten vertrouwd met de basisbeginselen van het muziek maken; zoals ritmiek, maatsoorten en andere aanwijzingen in het notenschrift. De lessen worden verzorgd in groepen van maximaal 10 kinderen. De groepen worden bewust niet groter gemaakt om voldoende aandacht aan ieder kind te geven. Verder zijn de docenten professionals met een conservatoriumopleiding.

Aanmelden en informatie
Wie interesse heeft kan zich opgeven via tel. 0184-411880 en e-mailen naar muziekschool@crescendosliedrecht.nl Meer informatie staat ook op de website van de vereniging.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld