COV Soli Deo Gloria houdt vol en denkt na over ‘hoe verder na corona’

SLIEDRECHT – Sommige koren in het land zijn noodgedwongen vanwege corona gestopt. COV Soli Deo Gloria zag door corona de viering van het 100-jarig bestaan in maart 2020 in duigen vallen, maar is nog springlevend. De oratoriumvereniging geeft weliswaar geen concerten, maar bereidt zich wel online voor op de tijd dat dit weer kan. 

Op de foto dirigent Danny Nooteboom hier online in actie. COV Soli Deo Gloria blijft oefenen om in het najaar weer op te treden. “Het tijdperk na corona”, noemt bestuurslid Johan Lavooi het. (Foto COV Soli Deo Gloria)

“Onze oratoriumvereniging heeft het afgelopen jaar diverse concerten moeten afzeggen, waaronder de Johannnes Passion van Bach. Maar we doen er alles aan om in vorm te blijven. Wekelijks repeteren we online onder leiding van dirigent Danny Nooteboom en pianist André de Jager. De techniek staat daarbij voor niets. Danny dirigeert thuis vóór zijn computer en André speelt ook thuis achter zijn piano. En zo’n veertig koorleden zingen vervolgens met die begeleiding, gezeten voor hun eigen computer”, zegt bestuurslid Johan Lavooi van COV Soli Deo Gloria.

Lax Vox
Het háált het qua sfeer volgens Lavooi niet bij een gewone repetitie. “Maar daardoor staan we straks wel weer in de startblokken. Voor het najaar is namelijk een concert gepland met werken van Schubert en Brückner. Om de stem ook in vorm te houden heeft onze zanglerares, Elise van Es, ook iets van stal gehaald. De Lax Vox . Het ziet er niet echt charmant uit, maar met hulp van een plastic slangetje en een flesje krijg je al bubbelend meer controle over je stembanden. En zo zitten we dus iedere woensdag een kwartiertje te experimenteren om daarna weer ‘gewoon’ te gaan repeteren”, aldus Lavooi. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld