Japans restaurant Oishi Fusion

Controle op fietsverlichting in kader van Donkere Dagen Offensief

SLIEDRECHT – In het kader van het Donkere Dagen Offensief (DDO) is donderdagavond 16 januari 2020 gecontroleerd op fietsverlichting. Dat gebeurde door Samen voor Sliedrecht in samenwerking met de politie.

De controle was bij het viaduct A15 aan de Stationsweg. (Foto Rober-Jan Schaeffer / Politie Drechtsteden Buiten)

Zo’n vijftig fietsers werden gecontroleerd. Vier fietsen bleken niet in orde. Gekeken werd of ze goed zichtbaar waren. Met name de verlichting met een dynamo kwam er als beste uit. Er werden fietslampjes uitgedeeld. De politie deelde geen bekeuringen uit.

3 gedachten over “Controle op fietsverlichting in kader van Donkere Dagen Offensief”

  1. Zo is dat Siem, goed gezegd!
    Het is maar het licht aanzetten om ongelukken te voorkomen.
    Want je ziet ze bijna niet, dus te laat aankomen. Ze fietsen meestal ook zo hard. Goed werk verlichtingscontrole, hopelijk kan dit meer plaats gaan vinden!

  2. Jeannette je heb gelijk , ouders op de fiets met of zonder kind is niet oke maar ouders of verzorgers kijk dan aub dan regelmatig of de verlichting op de fiets van uw kind wel in orde is , en hammer erop dat ze deze ook gebruiken .niemand zit erop te wachten dat er ongelukken gebeuren door zulke (kleine) nalatigheden . 👍

  3. Nou, ik zie ’s avonds regelmatig fietsers zonder licht rijden in Sliedrecht Centrum. Jong en oud. Deze week zag ik nog een jonge vader met 2 kinderzitjes en geen licht. Geen voorlicht en geen achterlicht. Onbegrijpelijk.
    Zelfs een auto reed zonder licht in het donker. Ik zag het gebeuren. Maar mooi dat deze controle geslaagd is!

Plaats een reactie

*=Verplicht veld