Concert voor leerlingen in Nationaal Baggermuseum startsein ‘maand van het zand’

SLIEDRECHT – Enkele besloten concerten voor leerlingen in het Nationaal Baggermuseum vrijdag 2 juni 2023 zijn het startsein voor de ‘maand van het zand’. Er komt een buitenexpositie Zand! Op scholen zijn de afgelopen weken als zogeheten ‘zandlessen’ gegeven en in juni, ook tijdens het Baggerfestival 2023, worden bij het museum aan Molendijk 204 zandbouwwerken gemaakt. 

De scholen en leerlingen bijten dus het spits af voor de speciale maand. (© Archieffoto RPAS Peter Donk / Dronetv.nl)

Leerlingen van groep 5 en 6 van christelijke basisschool Oranje-Nassau luisteren naar een tweetal besloten concerten. Deze worden gegeven door het cabaretesk pianoduo Beth & Flo. Zij geven een speciaal interactief klassiek kinderconcert met o.a. muziek uit de Carnaval des Animaux. Verhalenverteller Nico van Lent gaat in op zand en water. 

Zandbouwwerken
In juni komen in totaal 125 leerlingen op het museumterrein een zandbouwwerk maken. Deze bouwwerken vormen samen de buitententoonstelling Zand! die tijdens het Baggerfestival op het museumterrein te zien is. Ook kunnen bezoekers zaterdag 24 juni 2023 zelf tussen 10.00 – 17.00 uur aan de slag en een zandbouwwerk maken.

Deltaconcert
De plannen liggen klaar om volgend jaar alle leerlingen van de groepen 5 en 6 van alle basisscholen uit het dorp uit te nodigen voor een Deltaconcert bij het Nationaal Baggermuseum. Later dit jaar vinden er Deltaconcerten plaats in de Biesbosch en Kinderdijk.  Stichting Deltaconcerten organiseert sinds vorig jaar concerten in het decor van de Delta om op iconische locaties natuur en muziek bij elkaar te brengen. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld