Japans restaurant Oishi Fusion

Column: v.v. Sliedrecht en het lijntje

Hoe je het ook wendt of keert. De plaatselijke voetbalvereniging Sliedrecht wordt al jaren aan het lijntje gehouden door de gemeente Sliedrecht. En aan wie of wat dat dan ligt? 

De accommodatie van v.v. Sliedrecht verkeert in slechte staat. (© Foto RPAS Peter Donk /Dronetv.nl)

De vereniging aan de Sportlaan is gehuisvest in oude troep. Het lekt er aan alle kanten, kozijnen rotten weg waar je bij staat en fatsoenlijk een andere club ontvangen leidt tot schaamrood op de kaken. Het is er uitgewoond, het is er oud, het is een oude zooi… Kennelijk stelt de KNVB geen voorwaarden aan accommodaties.

Tot zover.

De situatie is er nu al enkele jaren zo. De gemeente weet dit, de club trok al meerdere keren aan de bel en toch wordt er gebruik gemaakt van het sportpark De Lockhorst. Er wordt gevoetbald, andere vereniging ontvangen en uitgezwaaid. Er wordt gebruik gemaakt van de accommodatie.

Als v.v. Sliedrecht nu eens echt een streep wil zetten (lijnen aanleggen kunnen ze tenslotte ook), dan moeten ze de tent sluiten. Dat zet je druk op de ketel in plaats van steeds een huilie huilie laten horen in de gemeenteraad. Als je de tent op slot gooit, zegt dat dat je zo geen verantwoording kan dragen, je niet kan presenteren naar andere te ontvangen clubs. Dan raak je een snaar…

Ik snap niet dat het voetbalbestuur de voetbalschoentjes niet wil wisselen voor stoute schoenen. Trek die aan en stap naar de gemeenteraad. Een protest met vlaggen, spandoeken, borden… laat je horen dat het zo niet langer kan. Maak meer gebruik van de lokale media! De club had de handdoek al lang in de ring moeten gooien! Al lang! Maar de vereniging klaagde alleen. Alleen klagen! En dat heeft gewoon tot nu toe niet geholpen. 

Het bestuur van v.v. Sliedrecht heeft te lang gedacht dat het goed zou komen. Ik trek geen andere conclusie. 

Want, laten we eerlijk zijn. Ze worden aan het lijntje gehouden door deze gemeenteraad. Het hoogste orgaan wordt pas wakker als het echt te heet wordt onder de voeten. Den Haag is er niets bij. Wordt er hard gekraaid, wordt er wat gezegd, dan moeten de politieke partijen zich laten gelden, dan hoor je ze pas en trekken ze aan de bel ‘dat het toch echt zo niet kan. Krijg je kreten als ‘Deze schreeuw gaat voor het CDA door merg en been! Laat 2020 het jaar van v.v. Sliedrecht worden.’ Kom op zeg!

Laat de bal eens rollen op het moment dat het moest. Jullie, jullie gemeenteraad, college, hebben een club laten barsten. Gooien op regelgeving PAS, PFAS, PFOA,… haal het erbij. Toen dit nog niet aan de orde was, werd er geen beslissing genomen. Het zal vast allemaal een goede reden hebben, wetgeving, geld, provincie,… Maar ook de hele kwestie grondzaken.

Het lijkt erop dat er zoveel risico’s zitten aan dat laatste, de grondzaken, dat geen wethouder, dat geen college, zich er eigenlijk een buil aan wil vallen. Het liefst zou ook dit college het willen uitzingen tot na 2022. Voor grond (aan de snelweg A15) moet belangstelling zijn. 

Ik zou als v.v. Sliedrecht de winterstop de komende maanden niet meer eindigen. Even laten voelen aan het gemeentebestuur dat 1100 leden het niet meer pikken. Dat er maar even niet wordt gespeeld op sportpark (of krottenpark) De Lockhorst. Even de bal niet laten rollen…maar de bal nu voorlopig op Industrieweg 11 neerleggen. 

Wie vervolgens de bal op de stip legt? Ik denk dat er nog eens een scheidsrechter (mediator) aan te pas moet komen als het zo doorgaat. 

Peter Donk
redactie Sliedrecht24

Let op! Een column bevat altijd een mening en mag prikkelen. Dit artikel staat dan ook op de pagina Opinie. Elke lezer mag een column aandragen (let op: de column is echt een column en geen ingezonden brief). 

8 gedachten over “Column: v.v. Sliedrecht en het lijntje”

 1. Zit er weer eens ergens oud zeer Peter? Heeft het ergens te maken met het feit dat je als media partner bent gebonjourd door het bestuur wat je nu zo bekritiseerd?

  Zomaar een tweetal vragen van de figuur die jij eerst “wijsneus” noemde en vervolgens blokkeerde op Twitter. De cursus omgaan met kritiek schijnt overigens in de laatste weken voor kerst voor 50% korting te worden aangeboden, gratis tip: maak er gebruik van.

 2. Kijk! Nu geef je al een betere gevatte reactie!
  Dat lijkt er meer op

  En inderdaad je hebt gelijk , 1 van je beste columns tot nu toe. 🙂
  En ja , ook ik lees sliedrecht24 graag, dus bedankt.
  Ook een fijne dag, en op naar een succesvol 2020!

 3. Blijven wrijven…
  Man man man, erken nu gewoon je foutje, wijs er op dat de column op persoonlijke mening is, en reageer niet als redactie ,klaar..
  Dit is ook reeds meerdere malen aangegeven op andere artikelen maar je luistert niet , probeer dan ook eens een keer objectief te praten zoals een onafhankelijk nieuwsmedium , in plaats van als door een wesp gestoken op kritiek.
  Waar je ook wel op moeten letten zoals zo vaak aangegeven jezelf niet groter te maken als je bent.
  Nieuws over Sliedrecht vind je overigens het beste op twitter, dat is pas een actueel medium, net zoals jij daar je nieuws vandaan haalt.
  Gekke is dat ik zelfs vind dat de plaatselijke VV helemaal geen gemeentesteun zou moeten ontvangen, maar jouw artikel heeft me dat doen heroverwegen.Dat is toch ook niet goed he?

  In ieder geval alvast fijn 2020 allen!

 4. Volgens mij mag de heer van Wijngaarden zeggen wat hij er van vindt. Of hij nu wel of niet betrokken is bij de VV. Die opmerking begrijp ik niet, want dan zouden 1100 leden + familie hier niet op mogen reageren.
  Dus wanneer iemand aangeeft dat het verhaal niet klopt, dan kan dat zo zijn. Als er meerdere melding komen dat het verhaal niet juist is, dan mag jij je toch wel eens achter je oren krabben of je verhaal wel juist is.
  En wanneer je dan in die situatie komt dat er toch wel veel tegenstrijdige antwoorden op je colomn verschijnen, dan begin je opeens over gratis een nieuws artikel plaatsen en dat je daar mee stopt.
  Volgens mij heeft dat toch niet te maken met het verhaal.
  Overigens, sinds wanneer moet er betaald worden voor een nieuwsbericht.

  En ter afsluiting schitter je door nog even door je persoonlijke mening over het bestuur uit te dragen. Ik heb nog nooit een echte journalist zich zo zien verlagen door het geven van dit soort reacties. Daarnaast hebben wij elkaar nooit persoonlijk gesproken en is deze opmerking richting mij dan ook beledigend. Ben ook van mening dat je die woorden moet terugnemen.

 5. Beste peter,

  Ik denk toch echt dat je persoonlijk met betrouwbaar nieuws moet komen hoor!

  Graag de verhaaltjes goed na trekken voordat je iets plaatst.
  Op deze manier wordt er regelmatig schade via de media aangebracht waardoor het een sliedrecht24 en ik zeg tegenwoordig al sliedrecht25 leven gaat lijden.(25 is een leugen en die begrijpen jullie ook wel denk ik)

  Houd u er verder ook rekening mee dat u met smaat op het randje zit?U hoord namelijk info echt natetrekken voor u iets plaatst.

  Wat ik nu zie is totale onzin!
  Een aantal punten zijn juist maar nu de kers op de taart nog!

  Helaas ontbreekt dit regelmatig in jullie nieuws waardoor de helft gebasseerd is op niet waar of juist heden.

  Als oud werknemer van de NOS volgens zeggen mag je iets meer verwachten.
  Namelijk een profesionele houding.

  Hoe betrouwbaar is het nieuws of de columm van sliedrecht24 eigenlijk?

  Elkaar afzeiken schiet niet op maar beschouw dit als opbouwende kritiek.

  Wellicht zult u dan meer lezers gaan winnen die u berichten uiteindelijk wel willen lezen of delen omdat deze betrouwbaar zullen zijn.

  Nu geloof ik net als vele andere de helft van u verhalen.

  Succes!
  Bij een beter en eerlijk verhaal wat je met een beetje inzet best zal lukken

 6. Nieuwsgierig geworden door de kop. Maar na het lezen tot de conclusie gekomen, dat deze column het lezen niet waard is. Zoals zo vaak een waardeloze column.

 7. Beste Peter,

  Hier een bestuurslid. Wat een slap verhaal van je zeg. Geeft maar weer aan dat jij(en niet voor de eerste keer) onrust zaait. Het bestuur praat op een hele normale manier met de wethouder(s) en raadsleden. Wat wil je met zo’n artikel bereiken. Je bent te laf om te praten met mij! “De maat is vol!”

 8. Wat is dit voor een bullshit verhaal, je wilt dus alle leden hun sport afpakken om een punt te maken… en dan?? Staat daar opeens een nieuw complex, ga toch weg met je stennismakende collumns! Onrustzaaier.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld