Column: Parkeren

De situatie op het Burgemeester Winklerplein woensdagmiddag 23 december 2020. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Met enkele dagen voor kerst wil je nog even snel inkopen doen. Met alle coronamaatregelen en de ingestelde lockdown blijft het een bizarre situatie.

Op naar het Burgemeester Winklerplein…

Of beter gezegd: tot het Burgemeester Winklerplein, want het is woensdag en dan is de parkeerplaats afgesloten voor de weekmarkt. 

Dat betekent hopeloos kunnen parkeren voor wie met de auto gaat. In straten staan de parkeervakken vol. Langs de Rembrandtlaan wordt het ook niets. Achter de Chinees is het parkeerplaatsje wisselen of wachten en dan…

Wat schetst mijn verbazing?

Waarom speelt de gemeente Sliedrecht niet in op de landelijke lockdown, waardoor veel zaken gesloten zijn en sommige markthouders met niet essentiële artikelen er niet zijn? Er staat een aantal marktkramen (de rest blijft weg vanwege maatregelen lockdown en de genoemde maatregelen), waardoor er meer parkeerruimte is. 

Waarom is een deel van het Burgemeester Winklerplein niet gewoon parkeerplaats? Waarom laat de gemeente veel inwoners sjouwen met hun tassen met boodschappen naar hun auto die verderop geparkeerd staat? Waarom is er niet over nagedacht? Wonen de mensen die er bij de gemeente over beslissen niet in Sliedrecht?

De inmiddels in de prullenbak van de gemeente Sliedrecht verdwenen slogan ‘Groot in doen!’ doemt op in mijn  hoofd! Een slogan die veel inwoners hebben onthouden en wordt gebruikt bij ‘domme gemeentelijke fouten’. Ik weet dat het flauw is om deze te gebruiken, maar in dit geval. Er is niet over nagedacht…

Waarom niet wat parkeerplaatsen vrij maken op het Burgemeester Winklerplein voor de kerstinkopen? Nu het gewoon kan! Eén geluk! Het plein is na 18.00 uur weer open en Albert Heijn Sliedrecht nog tot 22.00 uur.

Peter Donk

Let op! Een column bevat altijd een mening en mag prikkelen. Dit artikel staat dan ook op de pagina Opinie. Elke lezer mag een column aandragen (let op: de column is echt een column en geen ingezonden brief).

37 gedachten over “Column: Parkeren”

 1. Kwam deze week met tranen thuis na de weekmarkt. Wat een aanfluiting van de gemeente Sliedrecht. Hoop van harte voor iedereen dat nog dit jaar de markt wordt opgedoekt.

 2. Zie voor het eerst een lichtpuntje in Sliedrecht. De gemeente Sliedrecht wordt eindelijk eens opgevoed.

  30 december wil ik half bezet parkeerplaats zien met parkeerruimte. We nemen ons durp terug in.

 3. Wat een mooie reactie gehad! Fijn dat ik niet de enige bent. Onze straat is er klaar voor 30 december en er is al contact gelegd met de gemeente Sliedrecht.

  30 december pakken we ons durp terug!

 4. Maaike, Maartje

  Wij komen hoor de 30ste

  Wij laten ons niet klein maken door de Gemeente, wij kijken niet vooruit, Sliedrecht.

  Zit niet aan de parkeerplek van een Sliedrechtenaar.

 5. Heel herkenbaar Peter. Heb hetzelfde meegemaakt tijdens de wekelijkse parkeer ramp. De reactie’s gaan alle kanten op maar ook in onze straat veel ergernis over die commerciële markt. Kan iemand mij zeggen wie er nog hoeden koopt op een markt? De gemeente is een machtig orgaan met zijn tentakels door heel de samenleving. Mijn man, inmiddels gepensioneerd, is het zo lastig gemaakt dat hij op is.

  Sjors:
  Wat kunnen we nog doen? Kijk naar de reactie’s. De gemeente reageert niet. Ik heb de gemeente al meerdere keren gemaild en zelfs gebeld om de markt te verplaatsen naar de Lockhorst. Gemeente geageerd gewoon niet en dan heb ik het nog niet over het gif in de lucht door al de vervuiling (snelweg, DuPoint, vuil verwerker, auto’s etc) waar mijn man al jaren tegen vecht.

  30 december kom ik met de fiets en hoop van harte dat de gemeente Sliedrecht parkeerruimte geeft. Dit kan niet meer langer.

  Sliedrecht is misschien geen mooi dorp en de laatste jaren erg vervuild, maar het is ons dorp! 30 december wordt de dag dat wij Sliedrecht niet langer naar beneden kijken.

  Maartje en Rinus van Leeuwen

 6. Sjors, ik begrijp je maar laten we dit keer eens niet gaan afwachten en teleurgesteld zijn als de gemeente het weer verknald! 30 december moet een dag worden dat de gemeente gaat luisteren naar de bevolking.

  Geef Sliedrecht Parkeerruimte op 30 december!

  Wie doet ermee? Ga dit bericht posten op jullie socials, neem contact op met de gemeente en laat de gemeente zien dat wij 30 december niet weer stilletjes voorbij laten gaan.

 7. Ik heb begrepen dat de gemeente Sliedrecht op de hoogte was van de ernstige situatie woensdag. We gaan het zien de 30ste

 8. Als ik het zo allemaal lees:

  Waarom heeft Sliedrecht nog een weekmarkt?
  Waarom kan de gemeente geen parkeergarage aanleggen?
  Waarom ontmoedigd de gemeente auto’s niet?

  Zomaar wat vragen. 30 december 2020 wordt het moment van de waarheid.

 9. Tja, ook maar even mijn duid in het zakje….Beste gemeente Sliedrecht,

  Gebruik deze lockdown om die oudbollige markt voorgoed en altijd uit ons dorp te weren. 30 december wil ik onze parkeerplek terug. Laat die markt hun dure producten lekker verkopen in Rotterdam ofzo….
  Geen parkeergeld maar wel boute als ik auto 2 minuten even overdwars zet

 10. Bang alleen bang dat ONZE gemeente het weer fout gaat doen. Aftreden die zakken vullers! Ik vertik het om mijn auto weer kilometers verder te parkeren. Of wacht, wilt de gemeente Sliedrecht dat zodat ik meer belasting betaal aan parkeergelden!!!

 11. Blijf bij het onderwerp. Dat wijkt in de reacties steeds verder af.
  Het gaat er niet om of iemand met de fiets, lopend of met de auto boodschappen gaat doet.

  Kern in de column is dat er niet actueel is gehandeld (door lockdown) door de gemeente Sliedrecht, waardoor veel parkeerplaatsen beschikbaar maar onbereikbaar waren. Een veel kleiner deel van het Burgemeester Winklerplein kon in feite worden afgezet, waardoor mensen met de auto (en soms moeilijk ter been) niet zo’n eind hoefden te lopen met de kerstboodschappen.

  De gemeente heeft een herkansing: woensdag 30 december 2020.

 12. Wat hebben we het toch slecht. Vijf minuten lopen is dat erg? Geniet van alles wat Hij geschapen heeft.

 13. Graag even bij de discussie blijven. De markt op de Lockhorst zal de gemeente wel eens wakker schudden.

  Over het parkeren:
  Wat hebben we aan een weekmarkt als je niet eens kan parkeren (nee, ben niet lui). Met alle jeugd buiten door deze lockdown is het niet zo slim om alleen op de fiets te stappen. Voordat je het weet wordt je fiets afgepakt (ja, is mij al overkomen)

 14. Ben normaal niet van het reageren maar om deze mensen af te doen als “klagen” is te makkelijk. Mag men in deze “lockdown” ook geen boodschappen meer doen? De gemeente had vooruit moeten kijken. Ook denk ik dat de markt op de lockhorst discussie zeker weer open en met respect gevoerd moet worden. Dit kan zo echt niet meer langer.

 15. Sorry, ik reageer even op wat zaken.
  Even verhelderen.
  De buitenste ring van markt heeft elektricitiet uit kasten nodig.
  De kramen netjes verhuizen creëert parkeerruimte genoeg.
  Ik begreep dat de originele markt al 50 jaar bestaat, dus naar terrein van De Lockhorst verplaatsen… ik denk het niet.
  Verder.
  Niemand vraagt de klagers om laatste boodschappen op woensdag te doen.
  De straten in buurt van markt staan vaak vol.
  Dat klopt.
  Je kan de auto beter laten staan, want tussen 08.00 en 16.00 uur zelf parkeren voor het huis is moeilijk.

 16. Had het niet anders kunnen neerzetten Peter. Goed verwoord! Mijn stem hebben Peter.

  Wat ik die donderdag heb meegemaakt wens ik niemand toe! 5 minuten lopen om de supermarkt te kunnen bereiken omdat de gemeente Sliedrecht, of moet ik zeggen gemeente wij luisteren niet, geen parkeerplek aan de burger wilt afstaan.

  Vervolgens door de regen de supermarkt in om eten te kopen. Wat een ellende! Gemeente,bedankt.

 17. Op de markt is je gulden al jarenlang geen daalder meer waard.
  Visje halen met de auto, schandalig als je goed ter been bent.
  Kan je ook op donderdag halen op het Bonkelaarplein, kan je met de auto want daar kan je wel parkeren…

 18. De fiets?! Mij niet gezien.

  Lucht in het dorp is nog smeriger dan de overkant van de merwede. Door die A15.

  Laatst ook bijna aangereden door a sociale lui!! Vertrel mij niet om de fiets te pakken. Parkeerplek moet de gemeente eens regelen.

 19. Kees Lagerwaard,
  Hoe kunt u nu voor mij beoordelen waar ik de auto voor nodig heb? Schaamt u zich niet om zomaar daarover te oordelen?
  Ter verduidelijking: ik moest nog meer boodschappen doen.
  Waar het omgaat is dat je de hele parkeerplaats niet moet afsluiten als dat niet nodig is.

 20. Elias de Ruijter,
  Dat is juist het probleem iedereen is zo lui als U ze moeten met de auto een visje halen.
  Schaamt U U niet om voor een visje met de auto te gaan?
  Als iedereen die voor een lullige boodschap de auto nu gewoon eens thuis laat, dan is er voldoende parkeerplaats voor alle mensen die wel een auto nodig hebben voor de boodschappen.

 21. Je problemen bespreken met de gemeentebestuurders? Wij stuurden 8 weken geleden een brief waarin een protest tegen een voorgenomen besluit om schuttershof eventueel beschikbaar te maken als noodlokaal voor de Oranje Nassau school. We hebben twee keer gesmeekt via de mail om een reactie of bevestiging dat onze brief in ieder geval is aangekomen. En….. U raad het al! Nóóit 1 reactie.. We zijn deel van de gemeente Sliedrecht (waar we zo trots op moeten zijn) maar we worden nergens serieus genomen door die zogenaamde bestuurders

 22. Tjonge, tjonge, niet direct zo sjagrijnig.
  Veel reacties zijn dienstig aan eigen belang of gebaseerd op een enkele waarneming.
  Bespreek je probleem met de verantwoordelijke gemeentebestuurders.
  Tracteer die mensen op een baksie en twijfel niet bij voorbaat aan hun goede wil.
  Laten we het voorzover mogelijk gezellig houden in ons durp.

 23. Als bewoner heb ik de gemeente al meerdere keren aangeschreven om de markt te verplaatsen naar de parkeerplaats bij de Lockhorts. Meer ruimte en vooral veiligheid. Maar u raad het al: geen reactie van de gemeente verstoppertje spelen.

  Kunnen de bewoners van Sliedrecht weer normaal parkeren.

  De weekmarkt is niet meer van deze tijd. We hebben genoeg supermarkten in Sliedrecht en zoals iemand al zei; ga voor de markt lekker naar Dordrecht.

 24. Deze ochtend nog even lekker wat nootjes halen op de markt….

  Dit nooit meer! Gemeente wordt wakker en bouw eens een parkeergarage in plaats van miljoenen te steken in prestige projecten. En mischien ook eens wat meer mensen uit Sliedrecht aannemen. Zij weten wat speelt.

 25. En als er wel geparkeerd had mogen worden op een gedeelte naast de markt en er was iemand aangereden in de drukte, dan was daar weer een column aan gewijd met de nodige reacties.

 26. Bij thuiskost vanmiddag een half uur rondjes gereden om mijn auto ergens vlak bij huis kwijt te kunnen.
  Dit dank zij een gemeente die het niet helemaal snapt de week markt waar slecht een 5e deel van stond eist het hele Winklerplein en de doorgang weg op.
  Hier moet je echt weer bestuurlijk Sliedrecht voor zijn om dit soort domme acties overhoop te halen.
  Het verstand van een garnaal zeg ik maar.

 27. Fietsen is ook een optie en gezond ook. Als iedereen die kan fietsen dat ook gewoon zal doen dan kunnen de mensen die slecht ter been zijn met de auto en hebben we zeker geen parkeer probleem. En dan kunnen de marktkooplui gewoon hun werk doen om hun dagelijks brood te verdienen.

 28. Ik begrijp niet wat de kiosken hier te maken mee hebben. De winkeliers hebben het al
  moeilijk zat en geen geld om de kiosken op te knappen. Het is de gemeente die hier steken heeft laten vallen. Ook ik heb weer moeten lopen naar mijn auto met twee zware boodschappen tassen en een paraplu. Sliedrecht bedankt! Of moet ik zeggen, kijk eens vooruit in plaats van onze parkeerplek afnemen.

 29. Goed geschreven Peter. Vooruitkijken is niet de sterkste kant van de gemeente zullen we maar zeggen. Ohja, beste gemeente, misschien eens achter HET bureau vandaan komen om te zien hoe jullie ons leven verpesten.

 30. Ik roep al jaren het is wachten op ongelukken daar. Parkeerruimte is niet gemaakt op aantal inwoners. B en W wordt wakker! Er komt een storm aan en gaan jullie weer toekijken.

  Parkeren is geen gunst maar noodzakelijk. Hoeveel mensen halen al niet hun wekelijkse visje in Dord?

 31. Moet hier toch even op reageren:

  Ik zie Sliedrecht al jaren achteruitgaan

  Woonboulevard: verloederd!
  Centrum:vervallen en leegstand
  Bug.w.plein:vervuilde parkeerplek met vervallen winkels

  Als mijn been het zal toelaten pak ik graag de fiets maar het lijkt wel of Sliedrecht is veranderd in een lange autostraat. En dan heb ik het nog niet gehad over de nieuwe aanwinst: de lichtmast

  Sliedrecht groot in geld steken in verloedering!!!

 32. Dat is makkelijk zeggen Dhr Notenboom. Ik zie ook liever die vervallen kiosken verdwijnen. Maar auto’s moet gemeente juist weghalen uit Sliedrecht. Waarom pakt niemand meer de fiets? Luiheid? Gemeente kom eens in actie!!

 33. Volledig mee eens. Vanmorgen een visje halen en moeite met auto kwijt kunnen. Dan zie ik tot mijn grote verbazing en toch ook wel lichte ergernis het halve parkeerterrein leeg staan. Dat kan toch makkelijk anders georganiseerd worden!

  Sowieso is parkeergelegenheid creëren niet de grootste kwaliteit van de gemeente. Maar dit terzijde!

 34. Zo waar! Weg met die stomme markt en kiosken waar niemand komt. Geef auto’s de ruimte in Sliedrecht.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld