Column: A-sociaal

Natuurlijk had ik bij deze column liever een heerlijke bos bloemen geplaatst. Maar helaas…

Dit is om meteen over je nek te gaan. Wat kunnen sommige mensen toch a-sociaal zijn in hun gedrag. 

De lift van de Valkhof zaterdagavond 14 oktober 2017. Een hoop stront ligt in de hoek. (Foto bewoner Valkhof)

Neem nu dit voorbeeld. Zaterdagavond, flat Valkhof. In een hoek van de lift ligt stront. Waarschijnlijk afkomstig van een huisdier. Voor een kat net iets te veel. Vast van een hond. 

Ik zou me rot schamen en het opruimen. Nee, deze eigenaar dacht daar heel anders over. Liet de hoop stront liggen en smeerde hem. De schoonmaak van Tablis Wonen komt maandag weer langs en kan dan aan de slag. Mits ondertussen een flatbewoner het niet meer heeft kunnen aan zien en zelf aan de schoonmaak is gegaan.

Wat is dit a-sociaal! Dat doe je toch niet? Wel dus. “De dader (althans – uitgaande dat het geen stront is van een mens – het baasje) ligt op het kerkhof”, zei mijn opa vroeger altijd. Die is zoek en heeft zich tot heden niet bij de lift gemeld. 

Het is niet alleen hier. Maar ook op andere plaatsen in Sliedrecht waar inwoners niet hun eigen rotzooi kunnen opruimen. Neem nu de zaterdag 14 oktober 2017 door PRO Sliedrecht schoongemaakte natuurspeeltuin ‘In de Weer’. Zondagmorgen ruimde daar een inwoner alweer bierblikjes en andere troep op.

Gedraag je eens en houdt ook openbare ruimte schoon! Doe je dat thuis ook?

Peter Donk
Redactie Sliedrecht24

Let op! Een column bevat altijd een mening. Dit artikel staat dan ook op de pagina Opinie. Elke lezer mag een column aandragen (let op de column is echt een column en geen ingezonden brief).

14 gedachten over “Column: A-sociaal

 1. Hieruit blijkt dat u
  A. Anoniem wil blijven. Prima, maar wij krijgen er steeds grotere moeite mee.
  B. Een onjuist e-mailadres gebruikt, want anders had u de ingezonden reactie retour ontvangen.

  Bovendien vragen wij uw gedrag aan te passen, anders plaatsen we geen reactie meer van u.

  Redactie Sliedrecht24

 2. Ik zou iemand beschuldigen? Ik heb helaas geen kopie gemaakt van mijn reactie. Wil je die mij even willen retouneren op mijn email adres?

 3. En als aanvulling,
  Op deze manier krijg ik, zo juist per email, van een instantie binnen een werkdag antwoord op mijn vragen en opmerkingen. En welke stappen worden ondernomen?

 4. En wie reageert er op dit soort nieuws? Juist geen Tablis, geen gemeenteleden en geen politie maar sensatiezoekende bewoners uit andere wijken. En wat doen die met dit soort nieuws?
  (…)
  Als bewoner de mistanden met naam en adres melden bij de juiste instanties dat is m.i. de juiste manier.

  N.B.
  De redactie heeft uit deze reactie beschuldigingen / niet terechte verwijtingen weggehaald.
  Beste L1, het is verplicht is te reageren op het artikel.

 5. De enige manier om er goed aandacht voor te krijgen, is JUIST het eens in de media te brengen.
  Sliedrecht24 heeft hier van harte aan meegewerkt, L1. Iets wegstoppen gebeurt al te veel in Sliedrecht!

  Redactie Sliedrecht24

 6. Bij het opruimen van een gebroken glas in de hal houdt het bij mij wel op. Dit levert gevaar op voor kind en dier. Daarbij komt nog dat de a sociale hondbeziter het wel makkelijk gaat vinden als jij haar zooi opruimt. Wel heb ik de diverse instanties ingelicht. Zowel over het feit als over de gevolgen. Want het is natuurlijk wel koren op de molen van de media en van de mensen die daardoor mee kunnen ‘genieten’

 7. Ook al is het niet zijn/haar taak, maar kon de bewoner die de foto maakte, niet even de moeite nemen het ook op te ruimen? Wel (terecht) klagen, maar niet zelf de handen uit de mouwen steken.

 8. Hangen tot wel camera’s in de flat? Of is er geen toezicht wie wel/niet dit gebouw binnenkomen? Sowieso is het aantal hondenbezitters beperkt en heb je te maken met 2 liften, 1x even verdiepingen en 1x oneven verdiepingen. Beetje 1+1=2 doen en verantwoordelijke moet toch bekend zijn?

 9. Helaas kunnen sommigen zich inderdaad niet gedragen.
  En maar klagen dat het een puinhoop is….mensen waar blijft jullie fatsoen om gewoon je rommel netjes in een prullenbak te gooien….voor een mooier Sliedrecht.
  De gemeente en andere instanties kunnen het niet alleen!

 10. Loop eens door de Havenstraat, gigantische strontlucht komt je tegemoet. Tuintjes van de bomen liggen barstend vol poep, trouwens net zoveel naast de tuintjes. Als je zo’n strontfabriek wil, draag er dan ook de consequenties van.

Een reactie plaatsen

*=Verplicht veld