Japans restaurant Oishi Fusion

Collegepartijen denken niet aan bemiddeling: ‘Geen reden besluit te herzien’

SLIEDRECHT – “Het besluit om samen verder te gaan is zorgvuldig genomen. Er is geen enkele reden om dit besluit te herzien. We kijken vooruit en zetten met z’n drieën de schouders er onder”, zegt fractievoorzitter Cees Paas (SGP-ChristenUnie) maandag 24 februari 2020 tegen Sliedrecht24 namens de zittende collegepartijen. 

Cees Paas is voorzitter van de fractie SGP-ChristenUnie, de grootste fractie in de gemeenteraad. Tegen Sliedrecht24 zegt Paas dat bijvoorbeeld bemiddeling niet aan de orde is. (Foto gemeente Sliedrecht)

Fractievoorzitter Frank Dunsbergen (CDA) herhaalt letterlijk de woorden van Paas tegen Sliedrecht24 als om een reactie wordt gevraagd. Verder zegt hij niets! Fractievoorzitter Anton Huijzer (PvdA) zegt: “Wij waren eensgezind toen wij de keuze maakten om met zijn drieën verder te gaan. En dat is op dit punt (bemiddeling – red.) ook zo. En een bemiddelaar is dus niet nodig. En een bemiddelaar? Ik heb hem of haar nog niet gezien en ik zou toch één van de eerste moeten zijn. Ik constateer alleen maar dat we een juiste keuze hebben gemaakt.” 

Tegen bemiddeling
SGP-ChristenUnie, CDA en PvdA zegden half februari 2o20 het vertrouwen op in PRO Sliedrecht en houden hun poot stijf als het gaat om het genomen besluit. Hanny Visser-Schlieker (PRO Sliedrecht) trok zich vervolgens terug als wethouder. Bij Sliedrecht24 komen veel reacties binnen op de crisis binnen de gemeenteraad en het zwaar gehavende College van B & W. Er zijn mensen die willen bemiddelen in de kwestie, maar daar willen de nog zittende collegepartijen volgens Paas niets van weten. 

De partijen denken volgende maand weer op volle sterkte te zijn. 

9 gedachten over “Collegepartijen denken niet aan bemiddeling: ‘Geen reden besluit te herzien’”

 1. was ergengs daar viel de kreet in raad zitten is partime baan. Begreep dat wethouder,raadslid naast je 9 tot 5 baan Kan doen.
  Dus zou de uitspraak we houden poot stijf ook baseert zijn op belangen buiten het gemeentehuis?
  Dat christelijk machtbolk verkeerd valt bij velen wordt niet echt begrepen door de partijen.
  Hard gezegd vele plannen verdwijnen in de la en wordt geld nu voor andere nood maatregelen gebruikt ?

 2. Ik ben blij dat EINDELIJK er eens met rationele ogen naar Pro Sliedrecht in de coalitie wordt gekeken. Zijn we het bootjeshelling drama al weer vergeten? Of dossier jeugd? Dat is OOK Hannie Visser geweest, die zonder de raad te informeren niet alleen geld verbrast heeft, maar ook jongeren zonder pardon in de kou heeft laten staan.

  Ik ben ook een inwoner van Sliedrecht en ik sta helemaal achter de coalitie! Fijn eindelijk van Pro af te zijn!

 3. Alle partijen vergeten het belangrijkste!

  Ze zijn gekozen door de sliedrechters en staan voor de sliedrechters.

  Het lijkt er steeds meer op dat de partijen voor zich zelf staan en hun wil is dan ook wet.

  Soms ben je het met de ene partij niet eens.Dan moet je soms water bij de wijn doen.

  Hier wordt flink wijn gezopen en is water niet aan de orde in dit geval.Geen samenwerking maar een eigen ikke ikke imago.

  Let wel partijen jullie staan er voor ons en niet voor je zelf!

  Al meer gezegd jullie zijn oud en stoffig en zitten vast geroest.Jullie dienen een keer afgestoft teworden.Tijd voor nieuwe mensen,nieuwe ideeen,nieuwe en een frisse wind.

  Geen middeleeuws gedoe.
  We leven in 2020 weet u nog?

  Een partij aan de kant zetten is het laagste wat je kan doen.
  Een teken dat er een communicatie gebrek is en u als partijen niet geschikt bent voor de politiek.

  Zullen we jullie partijen eens onder de loep nemen?
  Nee he!Als je gaat zoeken komt er altijd wel iets boven water.

  Jullie zijn wel uitleg aan sliedrecht verschuldigd.Maar zelfs dit durven jullie nog niet aan of wijzen jullie graag naar de andere partij?.Hmmm toch dat ikke ikke imago?

  Zeik niet en ga regeren man!
  Hier zijn jullie voor gekozen!

 4. De waarheid van wie, wie was erbij. Niemand van ons woj lezen alleen maar de berichten. En ook pro stemmers kunnen tellen en redeneren.
  Heel simpel, CDA wethouder spek blijft, SGP wethouder vat blijft, Nieuwe PvdA wethouder (voor spek en bonen, heeft niets in te brengen in het christelijk blok) van nieuwe wethouder voor de CU. Ik denk dat Heer Paas zelf op het pluch wil zitten.

  Dus hoe dan ook een coupe tegen het stemgedrag van de Sliedrechtse bevolking, een goede wethouder met kennis van zake geofferd, en een kater voor veel mensen die zijn wezen stemmen.

  Maar de bevolking en wat zij willen is niet belangrijk.

  Want als dat de politiek van Sliedrecht zich iets van de bevolking zou aantrekken, zou er een bemiddellaar worden gezocht. Als een bemiddellings poging mislukt kunnen alle partijen zich naar de bevolking verantwoorden, nu blijft het voelen als een greep naar de macht van de christelijke partijen.

  Wanneer komt de volledige zondagrust weer terug, geen ijsje meer kopen op zondag, geen winkels meer open enz.

  Terug in de tijd, en dan voor de coalitie maar hopen dat de provincie niet de wijsheid heeft een vrouwelijke waarnemend burgemeester te sturen.

  Maar hoe

 5. Na de openbaring van Peter de Borst en het lezenswaardige artikel afgelopen weekend in het Algemeen Dagblad (over Gerrit Venis die PRO Sliedrecht en zijn eigen wethouder in diskrediet bracht), ben ik van mening dat overige coalitiepartijen idd hun besluit niet hoeven te herzien en dat het dus een meer dan terecht besluit is geweest. En dat een heel aantal (Pro) Sliedrechtenaren wel heel erg veel krokodillentranen laten over iets wat Pro Sliedrecht zelf veroorzaakt heeft. En blijkbaar zijn die krokodillentranen zo dik, dat men de waarheid niet meer onder ogen kan zien.

 6. Dit is weer Sliedrecht op zijn smalst.
  Een SGP die denkt het allen recht te hebben.
  Heb uw naaste lief

 7. Ik begrijp de reactie van deze partijen betreffende het zgn stijf houden van de poot.
  Maar er waren eerder afspraken gemaakt!
  Houd daar ook de poot stijf en misschien als PRO Sliedrecht intern een andere fractievoorzitter aanstelt, lijkt het mij als bewoner de morele plicht van alle partijen om met elkaar te praten om aan de stem van de bewoners gevolg te geven.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld