College valt ’tevredenheid over Sliedrecht’ op in reacties van inwoners

SLIEDRECHT – Tijdens de vier sessies waarbij het college zich op straat en in een park begaf onder het motto ‘Zeg ’t ons!’ en sprak met ruim tweehonderd mensen zijn 150 tips en wensen gedeeld. Daarover communiceert de gemeente Sliedrecht woensdag 30 november 2022. 

Eén van de sessies van het college. Hier in het Willem Dreespark. De binnengekomen tips en wensen zegt woensdag 30 november 2022 het college te gaan verwerken in het collegewerkprogramma, maar dat ligt al gebonden en wel op tafel. (Archieffoto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

“Wat vooral opviel is de tevredenheid over Sliedrecht. Tevredenheid over waar mensen wonen en over voorzieningen in Sliedrecht. Natuurlijk hebben we ook wensen en tips opgehaald. Vaak gerelateerd aan grote infrastructurele werken, zoals aan de Deltalaan of in Sliedrecht-Oost. Wensen over het schoonhouden van straten en buurten. Over het onderhoud van groen. Maar ook over nog leuker kunnen leven. Zoals de vraag om speeltoestellen. Of meer activiteiten voor ouderen, buddyprojecten tegen eenzaamheid”, bericht het college.

5 gedachten over “College valt ’tevredenheid over Sliedrecht’ op in reacties van inwoners”

 1. Volksverlakkerij in uiterste vorm.
  Alles recht praten wat krom is gemaakt. Te lang boven frituurolie dampen hangen blijkt dus niet bepaald bevorderlijk voor je geloofwaardigheid en kunnen.

 2. Dus kunnen we nu flink besparen op al die dure onderzoeken? We gaan gewoon op de markt staan en stellen vast dat alles ok is op wat speelplekken na. Kunnen de winkels in het centrum ook open op zondag of is dat geen onderdeel van dit ‘onderzoek’. Hoe het met de MAG is gelopen?

  Dit zo naar buiten brengen is jezelf kietelen. Al die onderwerpen, zoals transparantie, vergeten we gewoon? We zijn eigenlijk klaar?

  Je ziet een dergelijke reactie ook al bij pvda en pro: eigenlijk zijn we goed dus dat vertellen we tegen de kiezers. Want op de markt vertelden ze dat.

 3. Stuur eens een enquete naar alle inwoners, maak de resultaten openbaar. Denk een andere uitslag dan deze eigenschouderklopperij. Natuurlijk hebben we het -in heel Nederland- over het algemeen fantastisch goed en mogen we enorm dankbaar zijn. Maar laten we eerlijk zijn, er is laatste tijd veel mis gegaan en kan nog meer verbeterd worden…

 4. De vraag is hoe representatief was dit. De tijden en locaties trokken een bepaald deel van onze Sliedrechtse medebewoners.

 5. Tevredenheid zal er ongetwijfeld zijn.
  Met MAG nog in het achterhoofd heb ik sterk mijn twijfels over uitkomst van dit soort enquêtes en bevragingen, uitgerekend weer uitgevoerd door de collegeleden die op uitgerekende momenten zaken vergeten of niet luisteren.
  Dat “vooral de tevredenheid opviel” lijkt een inkoppertje. Er wordt hiermee dus vooral ook weer gewerkt aan het eigen profiel. Misschien is dat ook wel het doel?
  Ik ben benieuwd wat dit in de toekomst brengt aan verbeteringen.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld