College steekt handen uit mouwen tijdens NLdoet

door Peter Donk
SLIEDRECHT – Burgemeester, wethouders en gemeentesecretaris waren zaterdagmorgen 11 maart 2023 in touw tijdens NLdoet. Deze organisatie spreekt van ‘de grootste vrijwilligersactie van Nederland’. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje het verschil te maken en ertoe te doen. Het dagelijks bestuur van de gemeente Sliedrecht stak de handen uit de mouwen bij muziekvereniging Crescendo.

Op de foto op het dak bij het verenigingsgebouw in het oranje wethouder Roelant Bijderwieden (VVD) en op de grond v.l.n.r. wethouder Cees Paas (SGP-ChristenUnie), burgemeester Jan de Vries (CDA), gemeentesecretaris Niels Kuiper en wethouder Ton Spek (CDA). (Foto Peter Donk / Sliedrecht24)

Tekst gaat verder onder tweet.

Samen met de vrijwilligers van de plaatselijke muziekvereniging gingen ze binnen en buiten aan de slag. Binnen viel het één en ander op te knappen of schoon te maken.

Tekst gaat verder onder foto.


Dat was het terrein van Paas (met verfkwast) en De Vries (met stofzuige). Buiten haalde Bijderwieden de dakgoten leeg en zeemde de ramen van het gebouw, zodat het weer spik en span was. In de tuin rond het gebouw was de man van beheer en openbare ruimte, Spek, bezig met het ruimen van takken en bladeren en Kuiper veegde de bladeren bij elkaar en had geluk dat het vrijwel windstil was. Je hoorde de mannen niet. Er werd weinig gesproken en vooral gedaan. 

Tekst gaat verder onder foto.

Op Moestuin Sliedrecht aan de lijsterweg ging zaterdag Rotary Sliedrecht e.o. aan de slag. Verschillende leden spanden zich in om op de tuin een overkapping te realiseren van de bessentunnel. (Foto Mirjam Lankreijer)

Plaats een reactie

*=Verplicht veld