Japans restaurant Oishi Fusion
Firma De Vries

Choral Evensong in kerk Middeldiepstraat

SLIEDRECHT – Zondag 27 september 2015 wordt in de Gereformeerde Kerk aan de hoek Middeldiepstraat / Oranjestraat een Choral Evensong gehouden. De aanvang is 18.00 uur.

Daaraan wordt medewerking verleend door het Alblasserwaards Vocaal Ensemble o.l.v. Henny Korevaar met aan het orgel Arjan Versluis. (Foto via Gereformeerde Kerk)

Tot op de dag van vandaag kent deze, voornamelijk uit meerstemmige koormuziek bestaande avonddienst, een hoog gehalte aan Engelse muziek. Op enkele korte gesproken bijdragen na, wordt de Choral Evensong in zijn geheel gezongen.
De Evensong kent een vaste orde van dienst, waarbij de teksten soms ‘a capella’, soms met orgelbegeleiding worden vertolkt. Er is een liturgie, de toegang is gratis en iedereen is welkom.

Geschiedenis
De Choral Evensong kent een lang historie. Het ontstond bijna 500 jaar geleden toen de Engelse koning Henry VIII in 1534 de Anglicaanse kerk stichtte na een hoogoplopend conflict met de paus in Rome. Er werd een nieuwe liturgie ontwikkeld met een nadruk op de landstaal (Engels) in plaats van het Latijn. Wordt de Choral Evensong in Britse kathedralen en universiteitscolleges nog steeds dagelijks gezongen, in ons land vindt er hier en daar soms een opvoering plaats, zoals nu in de Gereformeerde Kerk Sliedrecht. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld