Choral Evensong in Gereformeerde Kerk

SLIEDRECHT – De Gereformeerde Kerk houdt zondag 28 februari 2016 om 18.00 uur een Choral Evensong. Het Alblasserwaards Vocaal Ensemble, onder leiding van Henny Korevaar, werkt mee aan de Evensong. Arjan Versluis bespeelt het orgel.

Op enkele korte gesproken bijdragen na, wordt de Choral Evensong in zijn geheel gezongen. De Evensong kent een vaste orde van dienst, waarbij de teksten soms ‘a capella’ en soms met orgelbegeleiding worden vertolkt. (Afbeelding via Gereformeerde Kerk)

Volgens de Gereformeerde Kerk ontstond de Choral Evensong bijna 500 jaar geleden, toen de Engelse koning Henry VIII in 1534 de Anglicaanse kerk stichtte na een hoogoplopend conflict met de paus in Rome. Er werd een nieuwe liturgie ontwikkeld, met een nadruk op de landstaal Engels, in plaats van het Latijn. De avonddienst bestaat voornamelijk uit meerstemmige koormuziek en heeft nog steeds een hoog gehalte aan Engelse muziek, aldus de Gereformeerde Kerk. In Britse kathedralen en universiteitscolleges wordt de Choral Evensong volgens de Gereformeerde Kerk nog steeds dagelijks gezongen.

De toegang is gratis en er is een liturgie. Iedereen is welkom.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld