Japans restaurant Oishi Fusion
Firma De Vries

Cheque kringloopwinkel voor internetomroep RTV Holland

SLIEDRECHT – Kringloopwinkel Sliedrecht heeft dé Nederlandse internetomroep RTV Holland maandagmiddag 19 september 2016 een cheque van € 500,– overhandigd. De omroep, gevestigd in Sliedrecht, krijgt het bedrag ter ondersteuning van de programma-activiteiten.

De overhandiging was in de kringloopwinkel aan de Rivierdijk. Voorzitter Peter Donk van Stichting RTV Holland nam de cheque maandagmiddag in ontvangst uit handen van vrijwilliger Tineke Lichthart van de Kringloopwinkel Sliedrecht. 

RTV Holland is de Kringloopwinkel Sliedrecht erkentelijk voor de gift en is begaan met milieuzaken. “Op RTV Holland lopen regelmatig milieuspotjes en met internetradio zijn we eigenlijk heel milieuvriendelijk bezig. Werken vanuit een thuisstudio en maken als programmamakers geen kilometers om radioprogramma’s te gaan maken. Over de kwestie chemiebedrijf Chemours / DuPont hebben wij eerder een programma gemaakt”, zegt voorzitter Peter Donk van RTV Holland. De Kringloopwinkel Sliedrecht is aangeboden als non-profitorganisatie om gedurende een jaar een radiospot van maximaal dertig seconden te laten meedraaien in de programmering. 

Speciale uitzendingen
Naast reguliere programma’s doet RTV Holland ook incidentele projecten. Eind deze maand mogen verstandelijk beperkten van De Hooghe Dijck in Sliedrecht radioprogramma’s maken. Een week lang zijn de programma’s te horen op de internetomroep.

RTV Holland
Dé Nederlandse internetomroep RTV Holland bestaat sinds juli 2014 en zendt sinds half november 2014 constant uit. De studio staat in Sliedrecht. De omroep richt zich 24/7 met de programma’s op luisteraars binnen Nederland en op Nederlanders die voor korte of langere tijd in het buitenland wonen. RTV Holland is een stichting en werkt uitsluitend met vrijwilligers, die in hun vrije tijd programma’s maken. Vaak vanuit hun thuisstudio. Een groot aantal heeft een ruime ervaring in de journalistiek of in de omroepwereld. De inkomsten van RTV Holland komen uit reclame en van leden van de ‘Club van 100’. RTV Holland werkt lokaal samen met Sliedrecht24 en is lid van de Stichting verenigde Online-Radiostations.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld