Chemours legt fabrieken midden in nacht stil vanwege stroomstoring

DORDRECHT / SLIEDRECHT – Een stroomstoring is er in de nacht van zondag 8 op maandag 9 april 2022 de oorzaak van geweest dat chemiebedrijf Chemours, aan de overzijde van de rivier de Merwede, vele uren niet heeft kunnen werken. De storing was volgens Chemours van ‘externe aard’. 

Rond 03.00 uur besloot het bedrijf om de fabrieken stil te leggen op het terrein. Na grondige controle op onregelmatigheden is Chemours om 07.50 uur weer normaal opengesteld. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Daarvoor is het noodprotocol gevolgd dat voor dit soort situaties is opgesteld. “De overheidsdiensten zijn daarbij ingelicht en ter plaatse gekomen. Uit voorzorg zijn de poorten enige tijd gesloten geweest voor medewerkers en bezoekers, waardoor er op de Baanhoekweg tijdelijk meer drukte is ontstaan”, zegt woordvoerder Harmen Geers van Chemours. De fabrieken zijn rond 11.30 uur opgestart. 

3 gedachten over “Chemours legt fabrieken midden in nacht stil vanwege stroomstoring”

  1. Lastig om er “van afstand” iets over te zeggen en ik ken ook het “Noodprotocol” niet.
    Gelukkig is er niets ernstig gebeurd, het productieproces is keurig stilgelegd, naar ik aanneem, zonder risico voor de “chemical plant” zelf, de omgeving en omwonenden.
    Maar eigenlijk verbaast het me wel een beetje, dat een enigszins “risicovol” bedrijf als Chemours geen noodgenerator “standby” heeft staan, of moet hebben staan.
    Net zoals b.v. in ziekenhuizen of op (zee)schepen, waar dat niet alleen verplicht is, maar ook uit “continuïteits-oogpunt” en kosten lijkt me dat vrij logisch, want zo’n groot bedrijfsproces stilleggen en wederom opstarten brengt toch ook de nodige kosten met zich mee?

  2. Dat moeten ze vaker doen, dan komt er ook geen troep meer in de rivier.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld