Cérélia viert samen met personeel 25-jarig bestaan

SLIEDRECHT – Het is deze zaterdag 2 juli 2022 feest bij het Cérélia aan Baanhoek 186. Gevierd wordt dat het bedrijf 25 jaar (inmiddels 27, want het feest is twee jaar uitgesteld vanwege corona  red.) bestaat. Het internationale bedrijf is bekend van de JAN Pannenkoeken en poffertjes. 

Voor het personeel was er onder meer RIB varen/spelen. Er was volop te eten en te drinken bij verschillende foodtrucks en een gezamenlijk buffet. Zaterdagavond gaat het jubileumfeest verder met onder meer een optreden van zanger Frans Duits en van zangeres-Cérélia-medewerkster Maureen Fernandez. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

In 1995 begon Jan Vink met De Bioderij, eerst aan de boerderij en later aan de Lelystraat. Zes jaar later begon de bouw van de productie aan de Baanhoek. In 2015 werd daarbij een nieuw kantoor aan de rivier gebouwd. In september van dat jaar verkocht Vink zijn bedrijf De Bioderij aan Cérélia. Het voltalige management bleef na de overname aan en verantwoordelijk voor de vestigingen in Nederland, België en Engeland.

Productie
Cérélia heeft inmiddels twaalf productieplants in de wereld, en exporteert naar 42 landen, met een totale omzet van 600 MIO omzet van poffertjes, pannenkoeken, pancakes, en diverse deegartikelen. Het bedrijf heeft haar eigen merken, waaronder het bekende Nederlandse merk JAN, maar levert ook private label producten aan de retail en foodservice. Bij Cérélia werken in totaal zo’n 2.000 werknemers wereldwijd (incl. de vestiging in de Verenigde Staten), waarvan in Nederland een kleine 400. Zij werken in een dag-, twee- en drieploegendienst. Samen bakken ze 1,4 miljoen pannenkoeken en 3,3 miljoen poffertjes per dag in de Sliedrechtse vestiging.

Opleiding
Ondernemerschap, Teamwerk en Betrokkenheid zijn bij Cérélia kernwaarden. Om de betrokkenheid te verhogen, waren er vrijdag 1 juli 2022 rondleidingen voor kinderen van medewerkers in onze productie. Dat gebeurt ook op vrijdag 8 juli 2022. Het bedrijf kent een duuzaamheidsstrategie en leidt intern mensen op in hun School of bakery, Cérélia heeft ook BBL-mogelijkheden in combinatie met opleidingsinstellingen, zodat mensen na hun voortgezet onderwijs er praktisch aan de slag kunnen en een MBO- of HBO-diploma kunnen halen. Dat valt onder werken en leren.

1 gedachte over “Cérélia viert samen met personeel 25-jarig bestaan”

  1. Proficiat. Wat is het mooi om zo’n fabriek binnen de gemeente te mogen hebben. Ze bakken niet alleen de beste pannenkoeken voor een scherpe prijs, ze leveren ook nog eens goede kwaliteit en…..ze zijn zeer bij de samenleving betrokken. Daarom van harte en ga door met bakken!

Plaats een reactie

*=Verplicht veld