CDA Zuid-Holland vraagt om uitleg over plan verplaatsen bushalte

DEN HAAG / SLIEDRECHT – Het CDA Zuid-Holland zegt de zorgen van inwoners van Sliedrecht te delen over de voorgenomen verplaatsing van de bushalte Thorbeckelaan en het schrappen van de halte Burgemeester Winklerplein.

De provincie Zuid-Holland liet onlangs weten dat de bussen op de route Deltalaan-Thorbeckelaan vanaf 2025 geen omweg meer zullen maken langs het winkelcentrum Burgemeester Winklerplein. (Archieffoto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

In schriftelijke vragen aan Gedeputeerde Staten wil het CDA een nadere toelichting op de plannen. Ook vraagt het CDA om met de omwonenden en winkeliers in gesprek te gaan en het plan te verbeteren, omdat er nogal wat bezwaren zijn tegen de plannen.

Grote verkeersproblemen
De provincie Zuid-Holland is opdrachtgever van het openbaar vervoer in onder andere de regio Drechtsteden. Om de doorstroming van de bussen van Qbuzz in Sliedrecht te verbeteren is besloten om voortaan rechtdoor te rijden op de Thorbeckelaan, de halte daar te verplaatsen en de halte Winklerplein op te heffen. Winkeliers en omwonenden verwachten grote verkeersproblemen, omdat in dit plan de bussen op de hoofdrijbaan moeten stoppen en overig verkeer, waaronder hulpdiensten, er niet langs kunnen. Ook zijn er zorgen over het parkeren aan de Thorbeckelaan.

Verschillende vragen
Het CDA Zuid-Holland wil graag weten in hoeverre de provincie heeft overlegd met de gemeente Sliedrecht over dit plan en op welke wijze omwonenden en winkeliers daarbij zijn betrokken. Verder wil het CDA weten of is onderzocht wat de gevolgen van de verplaatsing bushalte Thorbeckelaan zullen zijn voor de stremming van het reguliere verkeer en hulpdiensten. Ook vraagt het CDA inzicht in het kostenplaatje van het plan. Tenslotte suggereert het CDA om met de direct betrokkenen een sessie te organiseren om naar de bezwaren te luisteren en eventueel het plan te verbeteren.

Kapitaalvernietiging
Woordvoerder Dagmar van den Herik (CDA Zuid-Holland): “Behalve de punten die in de schriftelijke vragen aan de orde komen ben ik er ook verbaasd over dat de gemeente Sliedrecht in 2022 nog een half miljoen euro heeft geïnvesteerd in de herinrichting van de bushalte Winklerplein en dat deze halte nu in de plannen wordt opgeheven. Dit is een stuk kapitaalvernietiging dat moet kunnen worden uitgelegd aan burgers.

3 gedachten over “CDA Zuid-Holland vraagt om uitleg over plan verplaatsen bushalte”

 1. Krankzinnig op alle fronten!
  Echt van de zotten dit.
  Sliedrecht gaat kapot, of is het al.

 2. wat over gelezen heb is dit beslissing genomen van achter een bureau.
  diegene is nooit zelf geweest of fout voorgelicht zie alleen slachtoffers dus !
  cda zuid holland gilt nu moord en brand zijn geen europese verkiezingen binnenkort ?

 3. In Papendrecht stopt de bus ook op de rijbaan, terwijl daar de ambulancepost zit, daar is ook niet over nagedacht. Misschien eens informeren bij de ambulance dienst wat zij ervan vinden?

Plaats een reactie

*=Verplicht veld