CCS verwacht binnenkort ondertekening contract

SLIEDRECHT – Het bestuur van Creatief Centrum Sliedrecht (CCS) verwacht elk moment met de gemeente Sliedrecht het contract te kunnen tekenen voor het onderkomen in de voormalige Bleyburgh school aan de Maasstraat. Dat zegt initiatiefnemer Johan Huijzer dinsdag 24 mei 2016 tegen Sliedrecht24. 

Initiatiefnemer voor het Creatief Centrum Sliedrecht kunstenaar Johan Huijzer. (Foto via Johan Huijzer)

Tot heden staat er nog niets op papier. Nu er een bestuur is verwacht Huijzer dat de gemeente binnenkort over de plannen naar buiten treedt, maar dat ook een contract voor de huur van het hele gebouw kan worden getekend. “Het komt allemaal wel goed, maar het is hier en daar toch zoeken en investeren in tijd. Aangezien ik tot voor kort alles alleen heb gedaan, snap je dat er tijd overheen gaat. Maar nu heb ik een serieus goed bestuur en kunnen we eindelijk klappen gaan maken met ieder zijn eigen taak daarin. Dus eerdaags komt het ook wel via gemeente naar buiten, want ook zij zijn enthousiast over het plan van Creatief Centrum Sliedrecht”, zegt Huijzer.

Buurtbewoners
Zodra er een contract is getekend, wil het bestuur van het Creatief Centrum Sliedrecht de buurtbewoners uitnodigen om aan hen uit te leggen wat de plannen zijn. Via sociale media, met name Facebook, is ondertussen veel gecommuniceerd. Dat vonden sommige mensen volgens Huijzer overbodig, maar hij ondervond er juist de voordelen van. Huijzer: “Het is niet zomaar iets. Het moet vanaf de grond worden opgestart en daar heb je een achterban voor nodig. Toen ik wist dat de gemeente achter mijn plan stond en aangaf de Bleyburgh school aan mij toe te willen wijzen, heb ik het wereldkundig gemaakt. Ondanks dat er nog niets is / was en heb ik deze maanden goed gebruikt om alvast heel veel voor elkaar te krijgen. Dat werpt nu zijn vruchten af.”

Plaats een reactie

*=Verplicht veld