Oishi Fusion
VeiligGoed

Canticum Amicorum zingt ‘Die Schöpfung’ in Grote Kerk

SLIEDRECHT – In de Grote Kerk van Sliedrecht voert zaterdag 25 januari 2020 het kamerkoor Canticum Amicorum uit Hardinxveld-Giessendam (met verschillende leden uit Sliedrecht – red.) samen met het Zeeuws Vocaal Ensemble Die Schöpfung van Joseph Haydn uit. De aanvang is 20.00 uur

Het kamerkoor Canticum Amicorum tijdens een eerder concert. Het is voor beide koren de eerste keer dat dit magistrale werk van Haydn op het programma staat. Dit feit, en de samenwerking tussen de twee kamerkoren, maakt het concert tot een unieke gebeurtenis. (Archieffoto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Die Schöpfung -dat gaat over de schepping van de wereld- is vooral bekend geworden door het deel ‘Die Himmel erzählen’. Maar het stuk heeft veel meer te bieden: grote contrasten, meeslepende melodielijnen, sterke tekstuitbeeldingen. Niet voor niets noemt dirigent Patrick van der Linden Die Schöpfung ‘het mooiste stuk uit de 18e eeuw’.

Geschiedenis
Canticum Amicorum is een christelijk kamerkoor en bestaat uit ruim 25 enthousiaste zangers uit de wijde omtrek van de Alblasserwaard. Het streeft naar een hoog niveau en de zangers zijn zeer gemotiveerd. Zo is het mogelijk mooie programma’s te brengen op een manier die recht doet aan de muziek. Op concerten wordt vaak samengewerkt met professionele musici. In 2001 is het kamerkoor opgericht en sindsdien staat het onder artistieke leiding van Patrick van der Linden. Onder zijn vakbekwame leiding wordt twee keer per drie weken op vrijdagavond intensief gestudeerd op het repertoire. Een belangrijk deel van de repetities bestaat uit stemvorming en koorscholing. Het repertoire bestaat uit klassieke muziek van Middeleeuws tot hedendaags.

Kaarten en meer informatie
Medewerking verlenen Ars Musica Orkest en drie solisten: Margreet Rietveld (sopraan), William Knight (tenor) en Hans Christian Hinz (bas). Het geheel staat onder leiding van dirigent Patrick van der Linden. Voor toegangskaarten en meer informatie over ‘Die Schöpfung’ kijk je hier online.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld