Oishi Fusion

Caitlin wint tekenwedstrijd van Donkere Dagen Offensief

SLIEDRECHT – Leerling Caitlin van de basisschool Roald Dahl is winnaar van de tekenwedstrijd rond het Donkere Dagen Offensief. Daarmee begon maandag 18 november 2019 de eerste schooldag van de week goed voor hem. De tekening staat op een flyer, waarmee gemeente en politie mensen alert maken op verdachte situaties in de donkere dagen. Deze actie is mede georganiseerd door Samen voor Sliedrecht.

Caitlin was nog maar net in de klas toen de deur open ging en burgemeester Bram van Hemmen (CDA) van Openbare Orde en Veiligheid en wijkagent Robert Jan binnenstapten. Uit handen van de burgemeester ontving het meisje een boekenbon. (Foto Richard van Hoek)

Het Donkere Dagen Offensief staat dit jaar in het teken van bewustwording over het bellen van 112. Dat mag namelijk ook als je een verdachte situatie ziet die je niet vertrouwt. Bijvoorbeeld als onbekenden door de straat lopen en aan portieren van auto’s of deuren van woningen voelen. Als 112 eerder wordt gebeld, kan de politie meer mensen op heterdaad betrappen.

Veel inzendingen
Als de dagen korter worden, neemt het aantal inbraken toe. Daarom voeren de gemeente Sliedrecht en de politie in het najaar het Donkere Dagen Offensief. Onderdeel hiervan is een tekenwedstrijd voor de basisscholen in Sliedrecht. Caitlin heeft hier samen met haar klas en nog ongeveer 120 andere kinderen aan meegedaan. De keuze voor een winnaar was dit jaar moeilijk vanwege de grote hoeveelheid inzendingen. De jury koos uiteindelijk de tekening van Caitlin als beste uit. In zijn korte toespraak vertelde de burgemeester waarom: “Haar tekening is heel treffend en geeft goed de boodschap weer van het Donkere Dagen Offensief 2019-2020. Het is een heel knappe tekening voor groep 5!” 

1 gedachte over “Caitlin wint tekenwedstrijd van Donkere Dagen Offensief”

Plaats een reactie

*=Verplicht veld