Buurtvaders stoppen rondes lopen en noemen schade verhalen ‘spierballentaal’

SLIEDRECHT – Het artikel waarin het College van B & W voornemens is om de schade aangericht in natuurspeeltuin In de Weer op de veroorzakers te verhalen of hun ouders, roept een reactie van weinig vertrouwen op van een groep bezorgde buurtvaders die zich zorgen maken over de situatie. Zij schrijven in een e-mail aan burgemeester Jan de Vries (CDA): “Dit klinkt ons als spierballentaal en een maatregel die alleen waargemaakt kan worden indien de daders op heterdaad betrapt worden. Dus een losse flodder.” Ze stoppen met het lopen van rondes bij In de Weer. Deze correspondentie kreeg de redactie van online krant Sliedrecht24 vrijdag 14 mei 2021 onder ogen.

Natuurspeeltuin In de Weer vrijdag 14 mei 2021. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

In een e-mail aan de betrokken ouders schreef De Vries een week geleden, vrijdagmorgen 7 mei 2021: “Wij zijn goed bekend met de situatie in de natuurspeeltuin In de Weer. Het gedrag van de jongeren baart ons grote zorgen. Daarover heb ik mij ook al publiekelijk geuit. Over de noodzakelijke vervolgstappen overleggen wij nu intensief met diverse partijen.”

Zelf ingegrepen
De ouders bedanken de burgemeester voor de reactie. “Maar wat ons nog het meest verbaasde en ook zeer teleurstelde was het volgende verwijzend naar de reactie van de gemeente in het artikel: ‘Het effect van voornoemde oproep richting ouders, alsook het handhavend optreden van politie lijkt volgens het college reeds zichtbaar te worden… Er is nadien geen sprake meer geweest van overlast, dan wel vernielingen in de natuurspeeltuin’. Dit is volkomen onjuist en het onrechtmatig claimen van verantwoordelijkheid voor iets. De enige reden waarom de hangjeugd niet meer in en rondom de speeltuin aanwezig is, is omdat een aantal buurtvaders zelf heeft ingegrepen. Waar de gemeente en jongerenwerk maanden niets deden en de politie met de handen op de rug ingreep, zijn inwonenden van uw dorp, misschien wel met alle risico’s van dien, zelf opgestaan en hebben het probleem opgelost. De groep van 30 tot 50 jongeren had zich net zo goed ook tegen ons kunnen keren”, aldus de bezorgde buurtvaders.

Verkeerde keelgat
Er was nog een ergernis. “Om dan te lezen dat een koffieuurtje tussen gemeente, jongerenwerk, politie en ouders, die allen (met uitzondering van de politie) alleen maar passief zijn geweest in de gehele problematiek rondom de natuurspeeltuin, gaan claimen verantwoordelijk te zijn voor de rust die is teruggekeerd, is bij ons diep in het verkeerde keelgat geschoten. Daarom hebben wij als vaders ook besloten om te stoppen met het lopen van onze rondes en hopen wij van ganser harte dat de hangjeugd wegblijft uit de natuurspeeltuin”, maken de buurtvaders net voor het weekend bekend. 

2 gedachten over “Buurtvaders stoppen rondes lopen en noemen schade verhalen ‘spierballentaal’”

  1. Heel jammer dat de buurtbewoners stoppen. De gemeente praat alleen en doet niets. Is helaas al jaren zo. Van politie mag en kan je weinig verwachten. Is helemaal weg bezuinigd. In de jaren 1990 waren er totaal 40 agenten op Sliedrecht en u hooguit 5. Toendertijd zeiden de oude diender van deze reorganisatie naar regio politie er wat van. Dat was bijna een misdrijf als je daar wat van zei. Het zou allemaal beter en efficienter worden. Er is alleen maar verder bezuinigd. Nu al 6 a 7 jaar regio eenheid Rotterdam. Dat zou weer een verbetering worden. Sliedrecht valt ook onder de eenheid Rotterdam. De polder dorpen hebben totaal geen aandacht meer. Dit geldt ook voor verkeersveiligheid, denk aan o.a. snelheid alcohol/drugsgebruik, bellen tijdens het rijden enzovoort. De prioriteit ligt in de grote steden. Daar kan de politie met pijn en moeite een beetje handhaven, laat staan in de polder gemeenten.
    Er moet echt wat veranderen in Sliedrecht, in Nederland, want anders gaat de minderheid de dienst uitmaken.
    Buurtouders bedankt voor jullie inzet en ik begrijp heel goed dat jullie je in de kou voelen staan door de gemeente.

    Misschien moeten de marine mensen net als in de jaren 70 op de Dam in in Amsterdam Amsterdam eens schoonschip komen houden. Dit heb ik al eerder verwoord. De veroorzakers worden dan zielige individuen en worden na optreden geholpen en de optredens staan voor de rechter omdat de veroorzakers van de vernielingen/overlast aangifte hebben gedaan van mishandeling/bedreiging e.d.. De wereld op z’n kop.

  2. Ik snap de buurtvaders heel goed! Ze verdienen juist alle lof om daar kwetsbaar en belangeloos te staan. Het bewijst maar weer hoe de gemeente dit oplost. Want zo gaat het. De gemeente, handhaving, wijkagenten, het schiet steeds te kort. Misschien moeten ze daar eens kritischer naar kijken. Én zuinig zijn op burgers die mee kijken en mee helpen.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld