Buurt vreest ongelukken door ander gebruik ventweg

SLIEDRECHT – Bewoners van de Stationsweg zien de ventweg achter hun huis aan de zijde algemene begraafplaats steeds drukker worden. “Onze kinderen rennen soms van achter de auto’s vandaan, spelen er in de straat en zijn er aan gewend dat er alleen een paar auto’s bestemmingsverkeer rijden”, zegt een bewoner, die bang is dat er op korte termijn een ongeluk gebeurt.

De weg achter de woningen aan de Stationsweg maandagavond 23 april 2018 in de richting van de Thorbeckelaan. Normaal rustig en alleen bestemmingsverkeer. Door bouwwerkzaamheden aan de Staatsliedenbuurt wordt de weg nu op een andere manier gebruikt. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Oorzaak is de herbouw van de Staatsliedenbuurt met straten als de Savornin Lohmanlaan en Cort van der Lindenlaan. Dit duurt nu al maanden en gezien de berichten vorige week gaat het ook nog langer duren dan verwacht.

Serieus hard
“De mensen die in deze wijk wonen gebruiken nu, aangezien de Savornin Lohmanlaan is afgesloten de straat achter onze huizen. Deze straat is echter normaal gesproken gesloten aan zijde parkeerplaats begraafplaats zodat er juist geen verkeer kan komen. De mensen uit die wijk gebruiken echter deze straat met het idee dat het een doorgaande weg is. Dus met name de auto’s rijden er serieus hard. Gevaarlijk is het zeker!”, zegt één van de bewoners. 

Reactie
De gemeente Sliedrecht is door sommige bewoners al op de kwestie aangesproken. De gemeente Sliedrecht is maandagavond 23 april 2018 om een reactie gevraagd. Woordvoerder Hans Scholten van de gemeente Sliedrecht reageerde dinsdagmorgen 24 april 2018 op de zaak. Scholten: “We herkennen de toename van het gebruik van deze weg als gevolg van de bouwactiviteiten voor de Staatsliedenbuurt. Mij zijn echter geen recente meldingen bekend hierover. Niettemin is het signaal dat we nu krijgen voldoende aanleiding om nog deze week snelheidsdisplays (of: smileys) te plaatsen om mensen op hun snelheid te wijzen. We doen ook een beroep op de weggebruiker zelf om zich aan de toegestane snelheid te houden”.

1 gedachte over “Buurt vreest ongelukken door ander gebruik ventweg”

Een reactie plaatsen

*=Verplicht veld