Japans restaurant Oishi Fusion

Buurt maakt zich sterk voor verkeersveiligheid op Menuet

SLIEDRECHT – Donderdagmiddag 26 september 2019 begint de bewustwordingsactie ‘Te gast in Baanhoek-West’ op de Menuet in Sliedrecht. Van 13.00 uur – 15.00 uur zetten leerlingen van groep 7 van de Anne de Vriesschool, inwoners, politie, buurtvereniging Baanhoek-West en de gemeente zich in voor een veiliger buurt. Dit doen zij door deze middag gezamenlijk weggebruikers op een positieve manier bewust te maken van het gewenste rijgedrag. Wethouder Ton Spek (CDA) van verkeer is daarbij aanwezig.

Rechts loopt de straat Menuet. Inwoners en leerlingen voelen zich regelmatig onveilig in het verkeer. De gemeente Sliedrecht zegt samen met de school, inwoners en de buurtvereniging dat gevoel te willen verbeteren. (© Archieffoto RPAS Peter Donk / Dronetv.nl)

Er wordt door hen een flyer uitgedeeld aan ‘gasten’ in de wijk (automobilisten). Met hen gaan ze het gesprek aan over verkeersveiligheid. “Op de flyer staan onder andere quotes en ervaringen van leerlingen die deze middag ook actief zijn bij ‘Te gast’ actie zoals de Rondo en Menuet. Die zijn nu nog onveilig. Wij vragen auto’s om minder hard te rijden en met ons goed op te passen”, aldus de gemeente Sliedrecht.

Samenwerken
Zeven gemeenten, maatschappelijke organisaties en politie werken nauw samen op het gebied van verkeersveiligheid. De verkeersactie sluit aan bij de provinciale campagne ‘Ik maak een punt van 0 verkeersslachtoffers’. Deze ‘Te gast’ actie is de eerste in de regio Drechtsteden en is overgenomen uit de regio Alblasserwaard-Vijfheerenlanden, waar de actie al in verschillende dorpen en wijken zo’n vijf jaar loopt.

6 gedachten over “Buurt maakt zich sterk voor verkeersveiligheid op Menuet”

 1. Bussluis Sonate is mij totaal onverwachts overkomen.
  De wijken er om heen liggen in aanbouw, mijn tomtom zegt rij deze straat in..Het is in de avond, weinig verlichting en bammmm. Ik rij dus in een bussluis..weinig aangeven..tomtom zegt rij deze straat in.
  Belachelijk ..mijn auto is nu kapot, ging alleen maar op visite. GELUKKIG ben ikzelf ongedeerd. Maar helaas wel schade aan mn auto die ik als gescheiden moeder niet kan betalen…ik vind het misleiding in een nieuwe woonwijk met alles in aanbouw, ineens een heftig obstakel..nogmaals gelukkig ben ik zelf niet gewond…en hopelijk niemand na mij..maar ga hier zeker achteraan. Belachelijk zo’n gevaarlijk obstakel

 2. @ Jurgen van Veen

  Dank voor je duidelijke antwoord, Jurgen.
  Klinkt logisch wat je schrijft/voorstelt.
  Nu maar hopen dat de Gemeente tot dit (voortschrijdende) inzicht komt…

 3. @Jaco Looij

  Het plan is dat er een tweede ontsluiting komt bij de rondo, als de huizen daar klaar zijn. De reden die de gemeente aangeeft, is dat ze geen sluipverkeer willen door de wijk, en daarom liggen er bussluizen in de sonate. Alleen wat de gemeente niet snapt en niet lijkt te willen snappen, is dat 1 bussluis (die bij het station ligt) genoeg is om dat te bereiken. Als ze gewoon de andere bussluis weghalen, is dat probleem opgelost. Mensen hoeven geen kilometers meer om te rijden, en dat scheelt (gehaast) verkeer door de wijk, is goed voor het milieu, etc.

 4. Wij komen in nieuwe appartementencomplex aan de Rondo te wonen vanuit een andere gemeente. Wat vreemd dat er bij de Rondo/Menuet de enige ontsluitingsweg is…?!!
  Is inderdaad behoorlijk veel verkeer vanuit de hele wijk…. 🙁
  Wanneer is het plan dat dit wordt opgeheven dat iemand weet?
  Wat is de achterliggende gedachte hiervan?

 5. Wat mij opvalt in de Menuet is dat ouders die hun kinderen naar school brengen zelf het hardste rijden,ongelofelijk dat er nog nooit een kind is aangereden.Ook de busjes die kinderen naar school vervoeren rijden hier keihard.Alles is al geprobeerd,electronisch bord weg na enkele weken.Ook is er een drempel geplaatst die totaal geen nut heeft,iedereen rijdt hier dus keihard overheen.Zowieso zouden er 2 zijn geplaatst,drempels zijn veel te laag.Het wachten is op het eerste slachtoffer..Zelf hebben wij geen kinderen meer thuis maar wij houden ons hart vast.
  Wij hebben verschillende keren de automobilisten er op aangesproken en krijgen dan een middelvinger of een grote mond.Misschien ook op school de ouders een keer aanspreken op hun rijgedrag.En ter afsluiting ik sluit me aan bij de vorige reactie dat de bussluis weg moet zodat het verkeer daar beter doorstroomt.

 6. DE manier om de buurt verkeers-veiliger te maken, is om de overbodige bussluis bij de rotonde (aan de westkant) weg te halen. De bussluis ligt er om sluipverkeer te voorkomen, maar omdat er 2 sluizen zijn ipv 1, gaat er nu juist veel extra verkeer door de wijk.

  Door verkeer over de sonate in en uit de wijk mogelijk te maken, ontlast je vooral de rondo heel erg. Sluipverkeer krijg je daar niet door, want aan de oostkant kan de wijk gewoon dicht blijven.

  Ik en al mijn buren rijden nu iedere keer als je met de auto weg moet, pak-em-beet 2 kilometer extra

Plaats een reactie

*=Verplicht veld