Burgemeester krijgt petitie voor zebrapad uitgereikt tijdens vrijdagbakfietstour

SLIEDRECHT – Bewoners van Rietlanden en Rivierdijk 2 t/m 40 hebben vrijdagmiddag 4 juni 2021 een petitie overhandigd aan burgemeester Jan de Vries. Zij maken zich zorgen over de veiligheid van de voetgangers en vragen om een zebrapad.

De petitie werd uitgereikt tijdens de vrijdagbakfietstour van burgemeester De Vries door woordvoerder namens de bewoners Ad van Willigen (links). (Foto bewoners)

Half mei 2021 stuurden de bezorgde bewoners. “Natuurlijk hebben wij ook ons huiswerk gedaan. In het verleden was er eigenlijk één toegangsweg naar het centrum van Sliedrecht, namelijk de Stationsweg, vanaf de rijksweg A15 kon je Industrieterrein de Nijverwaard en het Centrum bereiken. Dat was zeker voor de bewoners aan de Stationsweg een ‘crime’. Nu zijn er twee toegangsroute’s, namelijk Sliedrecht-Oost en Sliedrecht-West. Toegangsroute Sliedrecht-West loopt via Parallelweg, Craijensteijn, Deltalaan naar het Centrum ende voetgangers worden regelmatig beschermd door zebrapaden, bijvoorbeeld vanaf Rijksweg A15 (afslag 24); Parallelweg, Craijensteijn, Merwebolder zijn er zes zebrapaden waar de voetgangers en fietsers veilig kunnen oversteken. Voordeel is ook, dat het verkeer rustiger rijdt ivm met de oversteekplaatsen. Toegangsroute Sliedrecht-Oost loopt vanaf Rijksweg A15 (afslag 25) via Rivierdijk naar Thorbeckelaan en de voetgangers en fietsers worden niet beschermd door zebrapaden en signalering dat men te hard rijdt (boven 50 km)”, zegt woordvoerder Ad van Willigen. 

Veilig oversteken
Hij vroeg na de uitleg de aandacht van het College van B & W. Van Willigen: “In plaats van zes zebrapaden vragen wij om minimaal één zebrapad t.o.v. Rietlanden met verkeerslichten, eventueel verkeersdrempels en/of onderweg van die lachende of booskijkende gezichten als men te hoge snelheid heeft. Er zijn twee bushaltes, dus er stappen mensen uit en zouden willen oversteken voetgangers en fietsers van de Rietlanden en Rivierdijk zouden graag veilig willen oversteken. Wij vragen dit voor de veiligheid van deze inwoners van Sliedrecht en hebben alle vertrouwen in een positieve afloop / oplossing.”

Plaats een reactie

*=Verplicht veld