Burgemeester hijst regenboogvlag bij gemeentekantoor

SLIEDRECHT – Het is maandag 11 oktober 2021 Internationale Coming Out dag en dat was voor burgemeester Jan de Vries (CDA) maandagmorgen vroeg de aanleiding om de regenboogvlag te hijsen. 

De Vries deed dat bij het gemeentekantoor aan de Industrieweg. (Foto Vincent Prins)

Een aantal raadsleden was daarbij aanwezig. De burgemeester voerde kort het woord. De lhbti-rechten, die eerder zijn vastgelegd in COC’s Regenboog Stembusakkoord, moeten een plek krijgen in het regeerakkoord. Dat schrijven COC Nederland, Transgender Netwerk Nederland (TNN) en de Nederlandse organisatie voor seksediversiteit (NNID). In 2020 viel de Internationale Coming Out Dag op zondag en werd een dag later de vlag gehesen.

13 gedachten over “Burgemeester hijst regenboogvlag bij gemeentekantoor”

 1. Ik merk niet veel van dat Sliedrecht een regenboog dorp is, wordt echt heel weinig tot niets voor de lhbtiq+ gemeenschap gedaan. 1 keer heb ik iets gelezen voor lhbtiq+ ouderen in de bibliotheek.

 2. Hou dat gezelschap maar select. Maakt me niet uit hoe je in elkaar steekt, val me er niet mee lastig. Komt er straks ook een fotomoment voor het hijsen van een vlag voor de ‘traditionele’ man en vrouw?

  Inderdaad… pfff…. Meewaaien….

 3. Stuur dan ook geen uitnodigingen aan de fractievoorzitters!!! Media moet toch ook een fotomoment weten. En door communicatie vooraf op Sliedrecht24 konden ook anderen er bij zijn. Waarom beperken tot een select gezelschap met uitnodiging? Deze gemeente Sliedrecht moet eens een cursus communicatie aan gaan bieden aan hun afdeling communicatie, want ze bakken er niets van.

 4. Ik las iets over “uitnodigingen” en “hopelijk kunnen we er volgend jaar wel bij zijn”, maar – als ik het goed begrepen heb – dan is het hijsen van de Regenboogvlag een vast terugkerende gebeurtenis op 11 oktober, waarvoor geen uitnodigingen o.i.d. worden verzonden.
  Wij zijn immers een “Regenboog-gemeente” en men volgt het gebruikelijke vlaggenprotocol, d.w.z. bij zonsopgang “vlag hijsen” en op 11 oktober is dat elk jaar meestal zo tegen 08:00 uur.

  Overigens vond ik het best een beetje indrukwekkend met een hele goede toespraak – gewoon helemaal uit zijn hoofd c.q. “voor de vuist weg” – van onze nieuwe burgemeester dhr. Jan de Vries over respect, verdraagzaamheid en “mensen met een andere politieke of theologische mening” of “sexuele geaardheid”. We tellen allemaal mee en hebben daar – mijzelf incluis – ook niet altijd erg in, dus m.i. goed om dat op deze manier één keer per jaar voor het voetlicht te brengen, toch?

 5. Hopelijk kunnen we er volgend jaar er wel bij zijn, en kunnen we er wat meer aandacht aan schenken.

 6. De regenboog is uitsluitend een teken van Gods trouw. Dat is toch een mooie getuigenis in Sliedrecht!

 7. Wat een overdreven gedoe. Ik ben die schreeuwerige heisa zo zat! Laten we elkaar accepteren, dat kan zonder dat geschreeuw om minderheden voorop te zetten.
  Ja maar, dit is juist accepteren… nee, dit is overdreven aandachttrekkerij. Als ik nou identificeer als John Deer trekker, krijg ik dan ook een speciale parkeerplaats ik het gemeentehuis?
  Nu woon ik in een ‘regenboogdorp’? Wat als ik me daar niet mee identificeren kan? Oh nee, dat mag natuurlijk niet…wanneer je niet aansluit, word je gekruisigd.

  Allemaal weer even met 2 voeten op de grond, accepteer de ander, ook wanneer je niet hetzelfde denkt/gelooft/doet.
  Tijd om samen vooruit te kijken en te focussen op wat we samen beter kunnen.

 8. Een regenboog heeft oneindig veel kleurschakeringen die vloeiend in elkaar overlopen. Het is maar net waar je zelf de scheiding tussen benoemde kleuren legt.

 9. De benaming regenboogvlag die ze er aan geven klopt niet. Want een regenboog heeft 7 kleuren, inplaats van 6 die de vlag weergeeft.

 10. Kennelijk was een aantal raadsleden daarbij wel uitgenodigd. De media was niet geïnformeerd, anders hadden we dit in de digitale Sliedrecht24 agenda geplaatst.
  En kon iedereen die dat wilde er bij zijn.

 11. Heel goed dat de regenboog vlag gehezen wordt, jammer dat de burgermeester dit alleen doet, zijn denk ik genoeg lhbtiq+ mensen in Sliedrecht die er bij zouden willen zijn

Plaats een reactie

*=Verplicht veld