Burgemeester De Vries bij onthulling offshoremachine Dieseko Group

door Hans van der Aa
SLIEDRECHT – Sliedrecht heeft verschillende wereldwijd opererende ondernemingen. Een daarvan is de Dieseko Group aan de Lelystraat 49. Op vrijdagochtend 8 oktober 2021 werd daar in het bijzijn van burgemeester Jan de Vries (CDA) en wethouder van Economie Piet Vat (SGP-ChristenUnie) van Economie een innovatieve offshoremachine onthuld. Het bedrijfsbezoek door Team Economie van gemeente Sliedrecht was juist vandaag voor dit evenement gepland. Het mega trilblok wordt – als eerste – ingezet om in de Atlantische Oceaan ankerpalen te plaatsen voor een wave-energy veld.

Het volledige productieteam van de PVE 500MU poseert voor hun nieuwste project, samen met burgemeester Jan de Vries en wethouder Piet Vat. Vol trots om het eindresultaat van ontwikkelen en bouwen met eigen ogen te bewonderen. (Foto Hans van der Aa/ Sliedrecht24)

Burgemeester De Vries draaide vandaag de laatste moer aan van de PVE 500MU – een offshore-trilblok – en met een druk op de rode knop werd de machine met confetti gereed verklaard. Dit deed hij samen met CEO van de Dieseko Group Dirk Smulders in aanwezigheid van het voltallige personeel. Er volgde een luid applaus en het heuglijke moment werd uiteraard met gebak gevierd.

Tekst gaat verder onder tweet.

Innovatie en verduurzaming
De Dieseko Group ontwikkelt en bouwt innovatieve funderingsmachines. Als fabrikant van trilblokken is Dieseko marktleider, de machines worden overal ter wereld ingezet om buizen en damwanden in de grond te plaatsen. De triltechniek wordt ook steeds meer op zee toegepast voor het installeren van bijvoorbeeld windmolenfunderingen. Trillen heeft veel voordelen voor zowel opdrachtgever als voor het milieu. Het laatste past precies in de strategie van het bedrijf om te verduurzamen. Alles is gericht op het voorkomen van overmatige emissie, schadelijke trillingen en geluidshinder. Dieseko wil op deze gebieden een significante bijdrage leveren en speelt hierin al een leidende rol.

Winst voor milieu
Het vandaag ‘gedoopte’ mono-trilblok is het grootste ter wereld, het heeft een eigen gewicht van ruim 100.000 kg en een trilcapaciteit van ruim 300.000 kg. Het blok wordt hydraulisch aangedreven door twee power units die totaal 3.200 liter hydraulische olie onder een druk van 320 bar leveren. De 500MU beschikt over een Upend-systeem, dat wordt aangedreven door een electrisch-hydraulisch powerpack. Met dit systeem kan het blok kantelen en ook een liggende buis oppakken. Op deze manier wordt veel tijd gewonnen en zijn extra hulpinstallaties overbodig. In de offshore wordt dan snel heel veel geld bespaard. De échte winst is voor de zeebiotoop, aangezien het intrillen van buizen verreweg de minst schadelijke installatietechniek is.

1 gedachte over “Burgemeester De Vries bij onthulling offshoremachine Dieseko Group”

  1. Tof dat de jongens die het grote trilblok gemaakt hebben ook de officiële handeling met de Burgemeester mochten uitvoeren. En volgens mij heeft de Burgemeester een technische achtergrond, hij stelde de goede vragen.
    Het was een mooie ‘doop’. Bedankt B & W Sliedrecht

Plaats een reactie

*=Verplicht veld