Burgemeester aan tafel tijdens interculturele maaltijdavond

SLIEDRECHT – Burgemeester Jan de Vries (CDA) was één van de gasten die donderdag 29 februari 2024 even na 18.00 uur aanschoof bij de interculturele maaltijdavond in het tijdelijke onderkomen van SOJS aan de Maaslaan. Het thema was Suriname.

Een soort lasagne met rijst, kip, satéstokje en groenten kwam op de borden. Hier ontvangt de eerste burger het avondeten. (Foto Peter Donk / Sliedrecht24)

Tekst gaat verder onder foto.

Organisator was Sado Ahmed in samenwerking met SOJS. Het eten zag er smakelijk uit en er hing een heerlijke geur. Maximaal 24 bezoekers konden aanschuiven op deze schrikkeldag. Deze avond was gericht op jongeren, die zich daarvoor konden aanmelden. Ze konden gratis een hapje mee eten.

8 gedachten over “Burgemeester aan tafel tijdens interculturele maaltijdavond”

 1. Het is natuurlijk zijn taak om op dit soort bijeenkomsten aanwezig te zijn. En normaal gesproken zou dat ook erg gewaardeerd worden evenals de andere ambtsdragers die regelmatig ergens poseren.

  Maar we moeten dat niet verwarren met de problematiek waar een groot deel van Sliedrecht bijzonder ongerust over is. Naast de overmatige verbouwingen van Sliedrecht waar veel inwoners door geraakt worden en de onwaarschijnlijk grote uitgaven die grote vragen oproepen over de betaalbaarheid in de toekomst hebben we ook nog een Chemours aan de overkant waar, na al die acties van volhardende burgers, eindelijk schot in lijkt te komen.

  Het continu niet beantwoorden van redelijke vragen aan het College en de Raad en het tekort aan interesse voor de Chemours problematiek zorgt helaas voor zoveel terecht negatieve reacties dat het bijwonen van dit soort bijeenkomsten anders over komt dan eigenlijk gewenst.

  Het zou dan ook goed zijn om als College en Raad meer interesse te tonen in verontruste burgers over al die projecten, ze te woord te staan of antwoord geven op prangende vragen en vooral niet met dooddoeners te komen, parkeernormen aan te passen voor eigen gewin en mensen die de Raad toespreken niet af te kappen. Dan komt dat positieve ook in beeld en ontstaat weer een balans: hoor en wederhoor en vertrouwen dat de Gemeente er voor ons is.

  Maar het is natuurlijk wel van belang om verschil te maken tussen de representatieve taken van een burgemeester of wethouder en de onduidelijke en waarschijnlijk onbetaalbare plannen, van brug tot sloop en bouwen in parken die zo zijn gemaakt dat de leefbaarheid van Sliedrecht op het spel staat.

  Dus proficiat voor de burgemeester voor de interesse bij dit evenement maar ga anders om met de vragen stellende burgers.

 2. Beste Dhr van der Hel,
  Er zijn nog meer dingen dan alleen het gedoe van Chemours hoor.
  Ben helemaal met u eens Dhr Dekker, burgervader moet voor een bepaalde groep mensen voor ze klaar staan en doet hij dat niet ,dan is hij niet goed etc.
  Ja zo ver is nu al gesteld in Sliedrecht.

 3. Heel triest de reacties die ik hier lees. Vrijwilligers organiseren iets en lees alleen maar dat de burgemeester aanwezig was. Hoe maken we alles kapot in ons dorp. Straks ook commentaar wanneer hij wel gaat naar de moskee, buitenspeeldag, Koningsdag, enz.. allemaal georganiseerd door vrijwilligers die keihard hun best doen. Ik hoop dat hij zelf blijft bepalen waar hij wel of niet heen gaat.

 4. Zo gaat het al jaren Kees. Precies zoals je schrijft. Lekker deugen met de ambtsketting, duizenden keren op de foto met echtparen die zoveel jaar getrouwd zijn… ik misgun het die mensen niet hoor, maar wanneer je met een serieus probleem aankomt dan hoor of zie je hem niet. Als je er wat van zegt ben je meteen een zuurpruim… lekker laten gaan, met een tijdje zit er weer een volgende deuger… en daarna de volgende.. enzovoorts. Allemaal blind voor echte problemen en snel en gemakkelijk willen scoren.

 5. Liever een bij feestjes aanwezige, taarten etende en bloemen overhandigende burgervader die boven de partijen staat dan inwoners die altijd maar zure reacties geven op doen en laten van gemeente. Natuurlijk hoef je het niet overal mee eens te zijn, maar met een constructieve houding bereik je veel meer. Ja, ook als het om Chemours gaat.

 6. Precies J Ouden. Laat ‘m maar ook eens een keer naar Dordrecht gaan om te zien hoe het daar aan toe gaat! Ik kots inmiddels van al die “prachtige” beelden van hem en anderen uit de raad bij op zich prachtige momenten in de samenleving maar het geeft een totaal verkeerd beeld als je alleen maar dit soort beelden krijgt. Er is meer onder de zon..

 7. Wat een zure reactie op dit stukje Dhr van der Hel, verkeerd fles gepakt azijn?

  Wat leuk dat onze burgervader er naar toe is gegaan, om te zien hoe het daar aan toe gaat.

 8. Het blijft een probleem voor de burgervader om zich ook zichtbaar bezig te houden met de ellende waar heel veel inwoners van ondermeer Sliedrecht mee te maken hebben . Wel leuke momenten en feestjes, taarten en bloemen overhandigen maar de actiegroep in Dordrecht vóór de poort eens komen bezoeken /versterken ? Ho maar jongens … De popie jopie uithangen met de ambtsketen altijd om is heel wat interessanter. Hoe bedoel je lekker scoren … Valt me zwaar en vies tegen .. Je hoeft niet altijd te zeggen dat de zaak onder de rechter zit (vreselijke dooddoener en lekker makkelijk om weg te duiken) maar kom dan gewoon als mede inwoner van Sliedrecht …. Grr….

Plaats een reactie

*=Verplicht veld