Japans restaurant Oishi Fusion
Firma De Vries

Burenraad dinsdag weer om tafel met directies DuPont en Chemours

DORDRECHT / SLIEDRECHT – De Burenraad zit dinsdag 24 september 2019 met de directies van de chemiebedrijven DuPont en Chemours aan tafel. Het overleg gaat onder meer over ‘de stand van zaken van de aangevraagde vernieuwde bedrijfsvergunning, communicatie en de actualiteiten’,  zoals de last onder dwangsom die DuPont opgelegd heeft gekregen.

Chemiebedrijf DuPont / Chemours ligt al enkele jaren onder een vergrootglas. Lozingen door uitstoot in lucht en water van giftige stoffen en lozingen door lekkage liggen daaraan ten grondslag. Nieuwe technieken moeten die uitstoot aanzienlijk verminderen. (Archieffoto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

De vergadering is in WIJkhaven De Staart, Maasstraat 25 in Dordrecht en begint om 19.30 uur. Deze is openbaar, maar aanmelding vooraf is wel noodzakelijk. Dat kan per e-mail: contact@burenraad.nl Je krijgt daarna een ontvangstbevestiging en de agenda toegestuurd.

Taak
De Burenraad heeft als onafhankelijk orgaan bestaande uit ongebonden inwoners uit de regio Dordrecht, Sliedrecht en Papendrecht als primaire taak om de relatie tussen DuPont en Chemours en de lokale samenleving te versterken. De raad stimuleert tot een tijdige, transparante en maximaal objectieve communicatie vanuit DuPont en Chemours en volgt dat nauwgezet en heeft een signaleringsfunctie met betrekking tot de relatie tussen DuPont en Chemours en de omgeving en geeft gevraagd en ongevraagd advies hoe deze relatie versterkt kan worden. De raad draagt in principe zelf geen inhoudelijke boodschappen uit over de operationele bedrijfsvoering van de bedrijven, maar geeft terugkoppeling over de kwaliteit. 

1 gedachte over “Burenraad dinsdag weer om tafel met directies DuPont en Chemours”

  1. Als de Burenraad het over de stand van zaken rond de aangevraagde vernieuwde vergunningen wil hebben moeten ze ook het stikstof probleem maar aan de orde stellen. Met zo’n groot natuurgebied klem naast de fabriek….. Dat zouden ze wellicht beter aan Vollenbroek kunnen vragen.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld