Buitenspeeldag wordt onverwacht binnenspeeldag in sporthal

SLIEDRECHT – De locatie was anders en de kinderen moesten gympen aan. De Nationale Buitenspeeldag werd vanwege het slechte weer woensdag 12 juni 2019 lokaal omgedoopt in een Nationale Binnenspeeldag. Eigenlijk tegen de regels in, want de bedoeling is juist dat kinderen niet binnen blijven zitten, maar zich buiten vermaken.

Locatie Dr. Langeveldplein werd ingewisseld vanwege de regen voor sporthal De Lockhorst aan de Sportlaan. Zo’n 450 kinderen hebben zich daar de hele middag kunnen vermaken. (Foto Richard van Hoek / Sliedrecht24)

Wethouder Hanny Visser-Schlieker (PRO Sliedrecht) van sport, sociaal, zorg en welzijn opende samen met motorcoureur Lotte van Drunen de speelmiddag. Met Lotte konden kinderen op de foto. De wethouder bracht voor alle kinderen een ijsje mee, die in korte tijd waren verdeeld. Verder waren er pannenkoeken voor de kinderen, kregen ze een bidon en een pakje drinken. Ook was er een disc-jockey.

Sporthal
Door medewerking van Optisport Sliedrecht en de gemeente Sliedrecht kon woensdagmorgen snel worden gehandeld. De organisatie Stichting Open Jeugdwerk Sliedrecht (SOJS) en Samen voor Sliedrecht besloot van buiten naar binnen te gaan. “Een vergunning voor de hal was er nog niet, maar binnen een kwartier was alles geregeld”, zegt woensdagavond René Serno van Samen voor Sliedrecht. In de hal was ook een workshop straatvoetbal.

Tekst gaat verder onder tweet.

Vermaak
Hij is uitgeput, maar voldaan. Serno: “Alles is perfect gelopen. In enkele uren tijd hebben we de sporthal omgetoverd tot een speelparadijs. Naast de honderden kinderen waren er ook ouders. Ongeveer dertig leerlingen van het Willem de Zwijgercollege uit Hardinxveld-Giessendam hebben geholpen bij de spelletjes.” Toen het woensdagmiddag wat opklaarde, konden de kinderen buiten aan de slag bij de brandweer en mochten ze met de brandslang spuiten. Volgend jaar weer? Serno: “Tuurlijk, maar dan wel met mooi weer! Het was een geweldige dag!”

Plaats een reactie

*=Verplicht veld