Buitenspeeldag wordt binnenspeeldag, omdat slecht weer wordt verwacht

SLIEDRECHT – De organisatie van de Nationale Buitenspeeldag heeft dinsdag 7 juni 2022 besloten, dat deze woensdag 8 juni 2022 niet buiten, maar binnen wordt georganiseerd. Verwacht wordt slecht weer en daarom wordt uitgeweken naar sporthal De Lockhorst, Sportlaan 1. De ingang van de binnenspeeldag is de hoofdingang van het zwembad. De toegang is gratis.

Vanwege het slechte weer is de organisatie, Stichting Open Jeugdwerk Sliedrecht (SOJS) en Samen voor Sliedrecht, genoodzaakt de buitenspeeldag (normaal op het Dr. Langeveldplein) naar binnen te verplaatsen. (Archieffoto Peter Donk / Sliedrecht24)

De binnenspeeldag wordt een evenement verdeeld in twee tijdvakken van anderhalf uur om zoveel mogelijk kinderen de gelegenheid te geven om deel te nemen. Het vooraf aanmelden is hierdoor verplicht vanwege de beperkte ruimte in de sporthal.

Opzet
Sporthal de Lockhorst wordt omgetoverd tot een sport- en spellocatie met uitdagende activiteiten. Kinderen t/m 12 jaar kunnen genieten van leuke spellen zoals een pannakooi, boogschieten, pannenkoeken eten en nog veel meer. “Gezellig samen sporten is gezond en leuk, en kan het niet buiten, dan verplaatsen we het naar binnen. De opzet van het evenement blijft hetzelfde, alleen aan de invulling zal wat veranderen vanwege o.a. ruimte gebrek”, zegt combinatiefunctionaris Michael Groen van Sport & Cultuur van SOJS.

Kleding en schoenen
Bij deze ingang kunnen ook de fietsen worden geparkeerd. Ouders kunnen niet mee de sporthal in, maar kunnen plaatsnemen op de tribune. Belangrijk is wel dat kinderen sportkleding en binnensportschoenen meebrengen. De kinderen kunnen zich omkleden in de kleedkamer van de sporthal.

Vooraf opgeven
Het aanmelden kan via onderstaande link, of via de sociale media en website van SOJS.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld