Buitendienst gemeente paraat voor gladheidsbestrijding

SLIEDRECHT – Komende dagen wordt het kouder met kans op vorst in de nacht en kans op lichte sneeuw. De gemeente Sliedrecht staat (tot 1 april 2022) met de buitendienst paraat voor de bestrijding van gladheid, 24 uur per dag, 7 dagen per week. Voor een goede uitvoering is er een gladheidbestrijdingsplan gemaakt (ligt ook ter inzage op het gemeentekantoor aan de Industrieweg 11 – red.).

De buitendienst van de gemeente Sliedrecht is klaar voor de gladheidsbestrijding 2021 / 2022. (© Archieffoto RPAS Peter Donk / Dronetv.nl)

In dat plan staat precies beschreven hoe de gladheid wordt aangepakt. De belangrijkste punten op een rij:

  • Wijst de weersverwachting op gladheid? Dan strooien ze de wegen met zout. Als het sneeuwt, maken ze de wegen sneeuwvrij met hun sneeuwschuivers.
  • Moet je de weg op? Houd dan de weersvoorspellingen in de gaten. Maak ramen, spiegels en lampen sneeuw- en ijsvrij en pas jouw rijgedrag aan als het glad is.
  • Er wordt niet alleen gestrooid op de doorgaande wegen, maar ook op een aantal doorgaande fietsroutes. Verder plaatsen ze bij de opritten van de dijk zogenaamde zoutkisten.
  • Natuurlijk kunnen ze niet overal komen. Daarom vragen ze je om zelf mee te helpen door jouw stoep sneeuw- en ijsvrij te houden. Denk je ook aan anderen die dit misschien niet zelf kunnen? Je kunt gratis strooizout ophalen bij de gemeentewerf. Zelf even een emmer meenemen! 

1 gedachte over “Buitendienst gemeente paraat voor gladheidsbestrijding”

Plaats een reactie

*=Verplicht veld