Brandweerwagen terug van weggeweest

SLIEDRECHT – De vrijwillige brandweer Sliedrecht heeft tijdens het Baggerfestival een oude bekende op het IHC-terrein staan. De oude DAF, die 27 jaar geleden aan de bedrijfsbrandweer van LIPS in Dordrecht werd verkocht, is terug in Sliedrecht.

De DAF A1300BA360 Lagedruk/middeldruk tankautospuit van het type TS9 MD/LD2750 T1000 met Bikkers-opbouw is 17 jaar lang in dienst geweest, van 1970 tot 1987.

Tegenwoordig is de brandweerwagen onder beheer van de Stichting DAF Brandweer Sliedrecht. De stichting is in het leven geroepen door enkele leden van het Sliedrechtse Brandweerkorps met het uiteindelijke doel om het voertuig en haar geschiedenis in Sliedrecht te houden.

Marktplaats
Na enige tijd van het toneel te zijn verdwenen dook de DAF op 17 mei 2015 in een advertentie op Marktplaats op. Een aantal korpsleden nam spontaan het initiatief om bij de auto te gaan kijken. Met hulp van een Sliedrechtse ondernemer werd de oude spuit gekocht. Het voertuig valt nu onder beheer van de stichting. Het zal onder andere worden gebruikt bij festiviteiten, open dagen en parades. De DAF was van 1970 tot 1987 in gebruik bij de Sliedrechtse brandweer.

1 gedachte over “Brandweerwagen terug van weggeweest”

  1. Leuk dat de oude Daf weer terug op het oude nest is. Met dit voertuig zijn we vaak naar brandweerwedstrijden geweest. In 1976 ziijn we naar Hoorn geweest en hebben toen de eerste prijs gewonnen. We hebben ook vaak tijdens de zomermaanden spuitbal gespeeld en de Daf zorgde toen voor de watervoorziening. Hij had een mooi geluid je kon hem van ver al horen aankomen zonder dat de sirene aan stond.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld