Japans restaurant Oishi Fusion

Brandweer Sliedrecht krijgt boete voor afsteken van vuurwerk

SLIEDRECHT – De brandweerman van Brandweer Sliedrecht die verantwoordelijk was voor het afsteken van vuurwerk vrijdagavond 6 december 2019 tijdens een vrijwilligersavond van het korps krijgt daarvoor een boete. Niet bekend is hoe hoog deze is. Dat maakt de gemeente Sliedrecht bekend. Burgemeester Bram van Hemmen (CDA) sprak maandagmiddag 9 december 2019 over het incident met Pieter Vink, operationeel manager Brandweer Sliedrecht. 

Het afsteken van het vuurwerk gebeurde zonder vergunning of overleg bij de kazerne aan de Middeldiepstraat. (Archieffoto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Afgelopen vrijdag werd burgemeester Bram van Hemmen tijdens de jaarlijkse korpsavond van de brandweer geconfronteerd met het afsteken van vuurwerk zonder vergunning door een van de aanwezige brandweerlieden. Juist zij moeten hierin volgens de gemeente Sliedrecht het goede voorbeeld geven door zich aan de regels te houden. 

Excuses
Vink heeft zaterdag via Sliedrecht24 al excuses gemaakt richting de burgemeester. “Vrijdagavond is bij de brandweerkazerne aan de Middeldiepstraat vuurwerk afgestoken tijdens de vrijwilligersavond van de Brandweer Sliedrecht. De brandweerlieden hadden dat niet zonder vergunning mogen doen. Deze actie had niet mogen gebeuren en zal wat mij betreft ook niet meer gebeuren. Daarmee hebben zij de burgemeester in verlegenheid gebracht, die verrast werd door deze actie”, schreef Vink.

Overtreding
“De burgemeester heeft gezegd dat de regels voor het afsteken van vuurwerk voor iedereen gelden. Ook in deze situatie voor deze brandweerman. De burgemeester heeft bij de operationeel manager van de brandweer aangegeven dat deze brandweerman dan ook een boete tegemoet kan zien voor deze overtreding”, bericht de gemeente maandagmiddag. De gemeente Sliedrecht handhaaft op het afsteken van vuurwerk zonder vergunning of buiten de toegestane periode tussen 31 december 18.00 uur en 1 januari 02.00 uur. 

6 gedachten over “Brandweer Sliedrecht krijgt boete voor afsteken van vuurwerk”

 1. We mogen dankbaar en trots zijn op alle (vrijwillige) brandweerlieden! Stel je voor……
  Maar achter (bijna) alle brandweerlui, schuilt wel een klein pyromaantje.

 2. Het gaat om hun voorbeeldfunctie. Het kan niet zo zijn dat de ene dag alle kinderen een brief krijgen en in dezelfde week de brandweer zelf vuurwerk afsteekt. Ze hadden een gezellig feest, dan zullen ze dit hopelijk ook met elkaar op kunnen lossen als een team. Maar dat is geheel aan hunzelf. Het gaat nogmaals om welk voorbeeld je geeft. Zorg dat je echt recht van spreken hebt om diegene die nu al vuurwerk afsteekt, een echte forse boete krijgt, maar dan ook echt!

 3. De gemeente handhaaft op het afsteken van vuurwerk…….
  Eerlijk gezegd denk ik dat daar te weinig handhavers voor zijn gezien de klappen die we al veel avonden (tot laat) horen.
  Natuurlijk had de bewuste brandweerman geen vuurwerk moeten afsteken maar hier nu een boete voor te geven gaat mi te ver.
  Er was hier een grote pakkans die hij zich niet gerealiseerd zal hebben in tegenstelling tot de jeugd die zich al ‘klappend’ snel verplaatst.
  Wellicht ‘lappen’ de betrokken collega’s het bedrag wanneer het echt tot een boete komt 😀

 4. En waar blijven die Honderden anderen boetes van bijna elke dag dat er vuurwerk wordt afgestoken en vaak meerdere malen per dag ook ‘s nachts.
  En ook niet van een paar rotjes die worden afgestoken.
  Dat al jaar in jaar uit.
  Of moeten alleen deze helden een boete krijgen.
  Vind het erg triest en zielig staan dat ik moet lezen dat zei de enige zijn die een boete krijgen.
  Staat een beetje gek dat de brandweer de enigste of de eerste zijn die een boete krijgen.

 5. Wat een onzin toch weer.
  Het kan beter afgestoken worden door de brandweer, dan door die rotjongeren die je tot 4 uur s’morgens wakker houden en de boel vernielen.
  Krijgen die voortaan ook een boete?
  Of wordt er weer een slap briefje naar de ouders gestuurd.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld