Japans restaurant Oishi Fusion

Brandweer Sliedrecht helpt bij grote brand varkensstal; bijna 1500 dieren dood

STREEFKERK / SLIEDRECHT – Brandweer Sliedrecht heeft donderdagavond 22 augustus 2019 bij een brand van een varkensstal in Streefkerk geholpen. Vanuit Sliedrecht vertrok een Waarschuwings- en VerkenningsDienst (WVD) om metingen te verrichten. “Bij de brand kwamen 1485 varkens om. De vijftien geredde varkens zijn veilig ondergebracht in een stal met goede voorzieningen bij de buren”, bericht de Brandweer Zuid-Holland Zuid.

De brand was vanaf hogere gebouwen en bruggen vanuit Sliedrecht te zien. Dit is het beeld vanaf de Baanhoekbrug. (Foto Ruben van  der Sterren / Sliedrecht24)

De brandweer heeft 50 geitjes gered uit het schuurtje achter de loods. Het vuur woedde aan het begin van de avond bij een boerenbedrijf aan de Middenpolderweg in Streefkerk, gemeente Molenlanden. Rond 19.30 uur gaf de brandweer aan dat de brand onder controle was. De oorzaak is nog niet bekend.
Tekst gaat verder onder tweet.

Er kwam veel rook vrij bij de brand, die in de wijde omgeving te zien was en richting Groot-Ammers trok. Donderdagavond is de brandweer nog bezig met nablussen en worden kadavers afgevoerd. 

2 gedachten over “Brandweer Sliedrecht helpt bij grote brand varkensstal; bijna 1500 dieren dood”

  1. Levende wezens, levend verbrand!! Boeren ga eens beter voor je dieren zorgen!!
    Een aantal zijn geen dieren waard!! Ingrijpen door overheid schijnt ook hier weer nodig te zijn!!!

  2. Alle boeren zouden verplicht moeten worden brandmeldsystemen en sproeisystemen aan te schaffen! Ik snap überhaupt niet waarom ze daar geen gebruik van maken, als je kweet niet hoeveel vee kwijt raakt ben je verder van huis als zo’n installatie aan te schaffen!

Plaats een reactie

*=Verplicht veld