Brandweer in regio heeft drukke week achter de rug

SLIEDRECHT / REGIO – De nieuwjaarstorm zette de meldkamer en de brandweer flink aan het werk. Dat is de conclusie van de Brandweer Zuid-Holland Zuid terugkijkend op een drukke werkweek. 

De voorspelling van het KNMI, storm met zware windstoten en regen, zorgde voor veel meldingen bij de meldkamer in ZHZ.  (Foto Bertjan Krale) 
 
Van de in totaal 200 meldingen is de Brandweer Zuid-Holland Zuid 155 maal ingezet. Daar zaten enkele meldingingen uit Sliedrecht tussen. Ze kwamen allemaal binnen bij de meldkamer. De overige meldingen zijn door de gemeente of lokale organisaties afgehandeld.
 
Veel gebeld
De meldingen bestonden voor het merendeel uit omgewaaide bomen en afgebroken of loshangende takken. In sommige situaties versperde dit de doorgaande route of er was de boom op een auto of schuur gevallen. Ook heeft een aantal lantaarnpalen en verkeerslichten het moeten ontgelden. Verder kwamen er een veel meldingen binnen van losliggende dakpannen, wegwaaiende dakplaten en reclameborden. in enkele gevallen betrof het een melding van wateroverlast. Er zijn geen gewonden gevallen. De materiële schade was groot. Het aantal meldingen in Sliedrecht viel beslist mee. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld