Brandweer laat eigenaar ontsnapte ‘kostbare’ papegaai wachten

SLIEDRECHT – De eigenaar van een ontsnapte papegaai zegt dat het nog een staartje krijgt. Hij moest zondagmiddag 21 april 2019 lang wachten op hulp van de brandweer, die uiteindelijk niet is gekomen. De papegaai-eigenaar noemde de situatie ‘ronduit schandalig’. 

De kleine papegaai kort nadat hij weer gevangen was. Het dier zou volgens de eigenaar een waarde hebben van € 250,–. (Foto Peter Donk / Sliedrecht24)

Om 13.30 uur deed hij een melding bij 112 dat zijn ‘kostbare’ papegaai was ontsnapt. Na een half uur was Brandweer Sliedrecht er nog niet en dus werd opnieuw 112 gebeld met de mededeling dat er mogelijk een hoogwerker nodig zou kunnen zijn. De papegaai zat in een boom langs de P.C. Hooftlaan. om 14.23 uur werd de papegaai-eigenaar teruggebeld door de brandweer. ‘Het kon weleens 16.00 uur worden’ voor de brandweer hulp kon gaan bieden.

Gekortwiekt
De eigenaar van de vogel maakte zich boos. Hij besloot een huishoudtrapje tegen de boom te zetten en in de boom te klimmen. Schuddend aan de takken vloog de papegaai naar een andere boom en daar kon de man hem uiteindelijk vangen. Hij zette bij het vangen ook een gekortwiekte papegaai in. De ontsnapte vogel zou dinsdag 23 april 2019 kortere vleugels krijgen. Nu gebeurt dat zondagmiddag al. Een lid van de brandweer, die passeerde, heeft ook nog hulp aangeboden. Hij was privé en vond de situatie heel vervelend.

Tekst gaat verder onder tweet.

Brandweer
De man was met zijn familie in Sliedrecht op bezoek bij zijn schoonouders en had de dieren meegenomen. Het gezin uit Gorinchem zou daar gezamenlijk Pasen vieren. Dat liep even anders. Om 15.00 uur was de vogel gevangen, uiteindelijk zonder hulp van de brandweer. De eigenaar betreurt het dat de brandweer niet is gekomen en is van plan het er niet bij te laten zitten. “Ik vind het ronduit schandalig’, aldus de vogeleigenaar, die het jammer vond dat hij twee maal de brandweer moest bellen. “Ik had beter de boom in brand kunnen zetten. Dan had je eens moeten zien hoe snel de brandweer er was”, grapte hij, toen de vogel weer veilig in zijn vogelkooi zat. De reden waarom de brandweer zo lang op zich liet wachten, is niet bekend.

10 gedachten over “Brandweer laat eigenaar ontsnapte ‘kostbare’ papegaai wachten”

  1. Hahaha, de eigenaar heeft duidelijk last gehad van de zon; zonnesteek noemen ze dat. Ben je nu helemaal gek???

  2. Kostbare papegaai ?? Een dood ordinaire agapornis waarvan 13 in een dozijn!!! En daarbij , waarom kortwiek je de vogel niet eerst voordat je die mee naar buiten neemt . Dit is toch echt een portie ” eigen schuld dikke bult ” 🙄

  3. Dit is een doodgewone dwerg papagaai ( Agapornis ) die je al heb voor €50,- .
    Maar is deze dan in goud uitgevoerd vanwege de kostbare prijs van €250,-?

  4. Zo hehe de brandweer snapt het in iedergeval…. 112 is voor nood… Niet voor een weggevlogen papegaai…

  5. De brandweer heeft wel meer te doen! En een uitruk kost meer d asn 250 euro! Schandalig dat je zo dom over zoiets gaat praten!

  6. “De eigenaar van de vogel maakte zich boos. Hij besloot een huishoudtrapje tegen de boom te zetten en in de boom te klimmen. Schuddend aan de takken vloog de papegaai naar een andere boom en daar kon de man hem uiteindelijk vangen.” Daar had hij mee moeten beginnen, hij zat niet klem, was niet verwond en mocht dat wel het geval zijn geweest dan dierenambulance of bij ernstige dierenleed / dierennoodgeval 114 bellen. Maar al op voorhand via 112 een redvoertuig bestellen kan echt niet.

  7. Als je een vogel meebrengt naar buiten is ’t al een risico dat hij door welke reden dan ook een vlucht maakt. Als hij dan zo kostbaar is, had m dan sowieso gekortwiekt voordat hij naar buiten gaat. Dat de brandweer hier een prioriteit stelt snap ik heel goed. Hoe sneu het voor gevoelsmatig is 😉

Plaats een reactie

*=Verplicht veld