Brandweer haalt Sinterklaas van dak bij voetbalclub

SLIEDRECHT – Een ongewoon probleem vrijdagavond 24 november 2017 op sportpark De Lockhorst. Een schreeuwende Sinterklaas stond op het dak van één van de kleedkamers. Geen schimmel en geen Piet was meer in de buurt. Daarom werd Brandweer Sliedrecht gebeld, die vervolgens met zwaailicht en loeiende sirene arriveerde om de Sint te helpen.

Een niet heel gebruikelijk beeld. Sinterklaas was volledig in paniek! Gelukkig had één van de Pieten een megafoon op het dak achtergelaten. Hij kon geen kant meer op. De brandweer schoot even later te hulp. (Foto Peter Donk / Sliedrecht24)

Ondertussen stonden de F- en Mini pupillen buiten de kantine naar de Sint te kijken. Ze waren op zijn geschreeuw af gekomen. En natuurlijk op de brandweer!

Tekst gaat verder onder video.
Sinterklaas is blij dat de brandweer hem komt helpen. (Video Peter Donk / Sliedrecht24)

Gevoetbald
Het zijn drukke tijden voor Sinterklaas en zijn Pieterknechten. Toch maakte de goedheiligman vrijdagavond tijd voor F- en Mini pupillen en kwam de oude man naar de kantine van v.v. Sliedrecht aan de Sportlaan. Sinterklaas heeft vroeger ook gevoetbald. De sport was hem dus niet vreemd en dus waren de voetbalonderwerpen met de kinderen goed te bespreken. De F- en Mini pupillen hadden zich vooraf aangemeld bij de activiteitencommissie of de trainer, zodat Sinterklaas de cadeautjes kon voorbereiden.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld