Brand op dak Sprinter veroorzaakt flinke schade

door Peter Donk
SLIEDRECHT – In de nacht van zaterdag 14 op zondag 15 oktober 2023 is er brand uitgebroken bij Sprinter, voorheen Perry Sport, aan de Leeghwaterstraat. Het vuur werd rond 00.30 uur ontdekt en breidde zich uit. De brandweer schaalde op naar grote brand om meer bluseenheden te hebben. 

Het vuur woedde op het dak, mogelijk al van binnenuit. (Foto Ruben van der Sterren / Sliedrecht24)

Brandweer Sliedrecht kreeg hulp van enkele hoogwerkers en posten uit de omgeving, zoals Dordrecht, Papendrecht en Hardinxveld-Giessendam. Het vuur werd zowel vanuit het gebouw als vanaf de buitenkant bestreden. 

Tekst gaat verder onder foto.

Door de hitte smolten ook wandplaten van het gebouw. (Foto Peter Donk / Sliedrecht24)

Om over voldoende bluswater te beschikken, riep de brandweer een watertransport op. Niet bekend is of het dak deels ook is ingestort. Het Team Digitale Verkenning, een ondersteuningsteam bij de bestrijding van incidenten  kwam halverwege de nacht ook naar Sliedrecht. Dat team maakt gebruik van drones met camera. Rond 03.00 uur was de brand onder controle en keerden de eerste brandweerauto’s terug naar de kazerne. Hoe de brand is ontstaan en hoe groot de werkelijke schade is, kon afgelopen nacht nog niet worden gezegd.

Sprinter
Heel lang stond het gebouw bekend als Perry Sport. Sinds begin september 2023 is het bedrijf verder gegaan onder de naam Sprinter. In de tijd daarvoor werd het bedrijf omgebouwd. Sprinter Sports, ook wel Sprinter, is een facilitator in sport- en vrijetijdsmode, accessoires en materialen, en een ontmoetingsplaats voor iedereen die van sport houdt, met experiences in de winkels en organiseert diverse (sport)events. Met sport artikelen voor meer dan 150 sporten en met meer dan 50 verschillende merken. Sprinter komt van oorsprong uit Spanje en is opgericht in de stad Elche. Met de Spaanse heritage valt Sprinter onder de Iberian Sports Retail Group (ISRG). Eén van de grootste multibrand concepten van sportartikelen in Europa. ISRG is 100% eigendom van JD Sports. Sports Unlimited Retail (SUR), moederbedrijf van Aktiesport en Perry Sport, is sinds 2021 onderdeel van de ISRG.

2 gedachten over “Brand op dak Sprinter veroorzaakt flinke schade”

Plaats een reactie

*=Verplicht veld