Bram de Winter overleden

SLIEDRECHT – In het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam is zaterdagmiddag 11 mei 2019 Bram de Winter (68) uit Sliedrecht overleden. Dat bevestigt zaterdagavond zijn familie aan Sliedrecht24. De Winter was al enige tijd ernstig ziek. 

Bram de Winter was erg actief in Sliedrecht op het verenigingsvlak. Hij was een aangenaam persoon, voor wie afspraak is afspraak altijd opging. Bram de Winter was breed geïnteresseerd. De laatste jaren verzette hij zich ook tegen het chemiebedrijf Chemours / DuPont en gaf regelmatig zijn reactie op artikelen die op Sliedrecht24 werden geplaatst, waarbij hij zijn bericht standaard afsloot met ‘Sliedrecht gezondheid nummer één.’

Bestuurder
Hij is sinds 1980 actief geweest als vrijwilliger bij verschillende organisaties en in verschillende functies. Zo was hij voorzitter van de Ondernemersvereniging Kerkbuurt (1980 – 2016), was hij één van de bestuurders en organisatoren van de jaarlijkse Sinterklaasintocht (1986 – 2008) en was hij secretaris van de stichting Sportraad Sliedrecht (1989 – 2012).

Politiek, sport en cultuur
Daarnaast is De Winter van 2002 tot 2010 actief geweest als raadslid en burgerraadslid van de lokale politieke partij PRO Sliedrecht en aansluitend van 2010 tot 2015 als bestuurslid. Ook was hij nog secretaris van het Wielercomité Sliedrecht. Hij was ook actief (sinds 2010) als bestuurslid stichting Sliedrecht Bruist en als bestuurslid Stichting Comité 4 & 5 mei Sliedrecht (sinds 2014). Donderdag 26 april 2018 werd hij nog Koninklijk Onderscheiden. Hij was jaren ondernemer en de laatste jaren werkzaam bij Carpet Right in Sliedrecht. De uitvaart is donderdagmiddag 16 mei 2019 in besloten kring in Dordrecht.

10 gedachten over “Bram de Winter overleden”

 1. Familie, gecondoleerd met het verlies van Bram.
  Heel veel sterkte in deze moeilijke tijd.
  Met Bram is een gedreven Sliedrechter heengegaan.
  Bram rust in vrede!

 2. Familie en nabestaande
  Gecondoleerd met dit verlies
  Sterkte de komende tijd

  Herinner hem als een man die ging voor wat hij zei de volle 100% gaf hij dan zeker met de wiellerronde merkte ik dat

Plaats een reactie

*=Verplicht veld