SLIEDRECHT – Vandaag over twee maanden stappen we 2019 binnen, maar de ambachtelijke oliebollen, appelbeignets en de (ouderwetse) appelflappen zijn er nu al op voorraad verkrijgbaar bij de Brabantse Gebakkraam van Frans van der Wiel. Hij staat voor het negentiende jaar met de kraam op zijn vaste stek aan de Prisma, bij de ingang van Intratuin.
De klanten van Frans van de Wiel en zijn team zijn gek op oliebollen en appelflappen. (Foto Peter Donk / Sliedrecht24)
In een kleine wachtrij staan, is beslist geen uitzondering. Naar mate de dagen korter worden, neemt de klandizie ook toe en kort voor de jaarwisseling is een wachtrij geen uitzondering. De laatste dagen van december is het razenddruk en wordt 24 uur doorgewerkt.
Tekst gaat verder onder tweet.
In het najaar en vroege voorjaar staat Frans van de Wiel en zijn team van de Brabantse Gebakkraam bij de ingang van Intratuin aan de Prisma. Dit jaar alweer voor het 19e jaar. Frans staat bekend om zijn voortreffelijke producten. pic.twitter.com/n6eTdsIbdq
— Sliedrecht24 (@Sliedrecht24) November 1, 2018
Kwaliteit
Van der Wiel doet goede zaken en levert een prima product. Met glans doorstond hij jaren geleden al de AD Oliebollentesten en behaalde dikke voldoendes. Volgens Van der Wiel moeten meel van een goede kwaliteit zijn. Net als de olie en die moet regelmatig worden ververst. Het draait verder om de juiste temperatuur van ingrediënten en de zorg voor hygiëne. Gelet wordt verder op de vorm, kleur en smaak. Verder de vulling en het vetgehalte. De kwaliteit is de kracht van de Brabantse Gebakkraam, waar je naast oliebollen en appelflappen terecht kan voor het kopen van verschillende soorten bollen, als ananas-, stoofpeer- en speculaasbollen.