‘Boven verwachting’ thema van kerstnachtdienst in Grote Kerk

door Hans van der Aa
SLIEDRECHT – In een reeds jarenlang bestaande samenwerking tussen de Hervormde Gemeente en de Gereformeerde Kerk tijdens de kerstperiode is zaterdagavond 24 december 2022 de eerste gezamenlijke kerstnachtdienst gevierd in de Grote Kerk aan de Kerkbuurt. Het thema van de dienst was ‘Boven verwachting’, een projectkoor onder leiding van Rianne Stouten zorgde voor de muzikale omlijsting.

Drie oefenavonden gingen vooraf aan deze uitvoering tijdens kerstavond. Onder leiding van Rianne Stouten kwam het projectkoor tot een prachtig resultaat. Bijzonder was het feit dat het volledige gezin van Stouten actief deelnam, zowel met zang als muzikale begeleiding (o.a. drums, klarinet en saxofoon). (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Voorganger in de dienst was ds. Gert Mink van de Hervormde Gemeente. Normaalgesproken vervullen twee predikanten een rol tijdens de gezamenlijke kerstnachtdiensten (de tweede dienst vond later op de avond plaats in de Gereformeerde Kerk red.). Predikant Alexander Veerman van de Gereformeerde Kerk was door ziekte niet in staat om deel te nemen. Er werd wel aan hem gedacht.

Programma
Jaap van den Born bespeelde het Naberorgel. Sandra Vastenhout speelde aanvullend op piano. Het koor bracht onder andere ‘Alle eer aan God de Vader’ en ‘Redding voor de mensen’ ten gehore. Tijdens de samenzang stonden onder meer ‘Komt, verwondert u hier mensen’ en ‘Wij staan aan een kribbe’ op het programma. Traditioneel werd ook deze kerst(nacht)dienst afgesloten met ‘Ere zij God’.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld